MijnIBDcoach app: online monitoren van Crohn of colitis ulcerosa

De app helpt u uw eigen gezondheid in de gaten te houden bij een chronische darmontsteking. Zo kunnen u en uw arts het verloop van uw chronische darmontsteking beter monitoren, waardoor opname minder snel nodig is.

Voordelen van MijnIBDcoach

  • U kunt online contact opnemen met de MDL-arts en MDL-verpleegkundige
  • U hoeft minder vaak naar het ziekenhuis voor controle, omdat u sneller kunt inspringen op eventuele problemen
  • Er is betere controle over uw chronische darmontsteking waardoor er minder vaak opnames nodig zijn

Begeleiding van gespecialiseerde zorgverlener

Onze zorgadviseurs vertellen u graag welk ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum met deze app werkt. En of u daar terechtkunt. Bel VGZ Zorgadvies via 088 - 131 16 11 (werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

 

Bekijk hoe Maastricht UMC MijnIBDcoach inzet


Hoe werkt de IBDCoach?

Met de app houdt u met meer regelmaat uw eigen gezondheid in de gaten. U vult bijvoorbeeld periodieke vragenlijsten in waarmee u en uw arts uw gezondheid kunnen monitoren. U hoeft hierdoor minder vaak naar het ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum voor controles. Doordat uw ziekteverloop regelmatiger wordt bekeken, kunnen darmontstekingen eerder worden ontdekt (en zijn ze dus minder heftig). Hierdoor kan een ziekenhuisopname vaak worden voorkomen. In de app kunt u ook vragen stellen aan een verpleegkundige of verpleegkundig specialist.

Jessica (29) gebruikt MijnIBDcoach

"Ik heb via de app direct én heel snel contact met de IBD verpleegkundigen. En krijg vrijwel altijd binnen een dag antwoord, heel fijn. Als ik voorheen ergens last van had en niet wist of het door de Crohn kwam moest ik mijn arts bellen en een afspraak maken. Nu stuur ik een berichtje en besluiten de verpleegkundigen of ze me willen zien."

Lees het verhaal van Jessica op Libelle.nl

CCUVN is blij met de positieve resultaten van de app

De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) heeft samen met een aantal ziekenhuizen de MijnIBDcoach ontwikkeld. CCUVN zet zich in voor mensen met chronische darmziektes. Zo profiteert u als u lid bent van CCUVN van aantrekkelijke voordelen op een VGZ Zorgverzekering:

  • Wij accepteren u altijd: geen medische selectie
  • U ontvangt tot € 25 vergoeding voor het lidmaatschap van een ledenorganisatie
  • U ontvangt tot 4% korting op uw basisverzekering
  • U ontvangt tot 12% korting op uw aanvullende verzekering
  • Extra vergoedingen voor mantelzorg en preventie in uw aanvullende verzekering

MijnIBDcoach: een zinnige zorg initiatief

Deze initiatieven komen meestal vanuit de zorg en zijn bedacht om de zorg voor u beter en simpeler te maken. Zoals slaaponderzoek thuis, maar bijvoorbeeld ook het veranderen van je levensstijl om de strijd aan te gaan tegen diabetes type 2. Of minder lang in spanning zitten na een borstonderzoek, omdat je dezelfde dag de uitslag al ontvangt.

Gelukkig zijn er steeds meer zinnige zorg initiatieven. Er zijn veel zorgverleners die zich maximaal inzetten voor het veranderen en vernieuwen van de zorg.