Binnen 1 dag borstonderzoek en uitslag

Steeds meer ziekenhuizen geven snel duidelijkheid na een borstkankeronderzoek. Door minder schakels bij de diagnose. Zo zit u minder lang in onzekerheid. Dat is wel zo prettig.

Heeft u een borstonderzoek nodig?

Onze zorgadviseurs vertellen u graag bij welke ziekenhuizen u binnen 1 dag het onderzoek en de uitslag van de borstfoto's krijgt. Bel met onze zorgadviseurs via 088 - 131 16 11 (werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) of klik op de knop hieronder om online contact op te nemen.

 

Video over borstkankeronderzoek in 1 dag


Hoe werkt een borstkankeronderzoek?

Als u via de huisarts wordt doorverwezen voor borstonderzoek, dan brengt dat veel onzekerheid met zich mee. In zo'n situatie is het prettig als u in het ziekenhuis snel duidelijkheid krijgt. In het ziekenhuis wordt er eerst een scan gemaakt door de radioloog. Daarvan is de uitslag binnen 1 dag bekend. Doordat de radioloog en chirurg beter samenwerken, hoeft u alleen maar naar de chirurg toe als dat nodig is.

Voordelen van dit borstonderzoek voor u

  • U krijgt op dezelfde dag uw borstonderzoek en de uitslag van de radioloog
  • U hoeft niet nog een extra afspraak met een chirurg te maken
  • Bij twijfel over de uitslag kunt u snel terecht bij de chirurg

Vergoeding borstkankeronderzoek

Borstkankeronderzoek in het ziekenhuis wordt vergoed uit uw basisverzekering (medisch specialistische zorg). U betaalt voor zorg uit uw basisverzekering wel eigen risico.
VGZ vertelt u in welke ziekenhuizen u binnen 1 dag de uitslag van borstonderzoek krijgt

Borstkankeronderzoek in 1 dag: een zinnige zorg initiatief

Zinnige zorg initiatieven zoals bij borstonderzoek komen meestal vanuit de zorg en maken de zorg voor u beter en simpeler. Gelukkig zijn er steeds meer zinnige zorg initiatieven. Er zijn veel zorgverleners die zich maximaal inzetten voor het veranderen en vernieuwen van de zorg.