Interview Plieger

In gesprek met Nicole Vernooij, HR-functionaris bij Plieger. Zij vertelt over het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid bij Plieger, de verschillende initiatieven hierin én de resultaten. Bij Plieger staat Duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda. En het thema ‘Gezonder Leven’ verdient hierin veel aandacht. Via VGZ was er al eens gebruik gemaakt van de fitscan op de werkvloer. Met de scan werd direct inzichtelijk hoe gezond je bent. Er bleek hiervoor veel animo onder de werknemers. Om het beleid verder vorm te geven besloot Plieger de VGZ Leefstijlinterventie “Voeding & Beweging” in te zetten.

Beleid en eerste stappen

Nicole Vernooij, HR-Functionaris Plieger vertelt: ‘Eind 2017 hebben we beleid op duurzame inzetbaarheid ontwikkeld en we zijn nu bezig met de eerste stappen om dit verder in te vullen. De Leefstijlinterventie “Voeding & Beweging” was één van die stappen.’ Er waren al enkele initiatieven ingezet op zowel fysieke en psychische gezondheid van de medewerker. Zoals bijvoorbeeld een tiltraining, workshop ‘Hoe voorkom je stress?’ en bedrijfsfysio op de werkvloer.

Leefstijlinterventie ‘Voeding & Beweging’

De Leefstijlinterventie ‘Voeding & Beweging’ vond begin januari van dit jaar plaats op het hoofdkantoor in Zaltbommel. Uit het hele land waren er collega’s die graag ‘gezonder in het leven willen staan, zowel op het werk als privé’ aldus Nicole. Van gastvrouwen, logistiekmedewerkers, chauffeurs, vestigingsmanagers, regiomanagers, commercieel medewerkers binnendienst tot de afdeling HR namen deel aan de 4-daagse interventie.

Hoe werd de interventie ervaren door de medewerkers?

De medewerkers waren erg enthousiast over de interventie. Door de interventie waren ze gemotiveerd om gezonder te leven en de groepsdynamiek was erg goed. Het werd een heel hecht team. Ook in het dagelijkse werk herinnerden collega’s elkaar aan het doel dat die week per collega werd gesteld. En werden ze gemotiveerd door de tips op het gebied van bewegen en voeding. ‘Erg goed om meer bewust te zijn van voeding en bewegen en de invloed op je gezondheid’, was één van de reacties. Aan het einde van de interventie werd er door verschillende deelnemers aangegeven dat ze het erg jammer vonden dat het alweer voorbij was. Een collega zei zelfs: "Kunnen we dit niet elk jaar doen?"

Wat is het resultaat van de interventie?

De bewustwording over de gezondheid in zowel werk als privé is sterk vergroot. Collega's zijn nog steeds actief bezig met de tips die ze kregen tijdens de leefstijlinterventie. 

Toekomst duurzame inzetbaarheid

Plieger Nicole Vernooij: ‘Wij willen het Duurzame inzetbaarheidsbeleid nu verder uitrollen. Door het concreet aanbieden van bovengenoemde interventies of andere initiatieven die bijdragen aan gezondere werknemers’. Want dat is uiteraard de belangrijkste uitdaging voor de organisatie: ‘Hoe houd ik mijn medewerkers zo lang mogelijk gezond aan het werk?’ De leidinggevende heeft een belangrijke rol als het gaat om de uitrol van duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie. Hij heeft een stimulerende en activerende rol richting de medewerker. En weet immers wat er speelt op de werkvloer.

Tevreden over partnerschap

De VGZ Leefstijlinterventie ‘Voeding & Beweging’ was een belangrijk onderdeel in het beleid van Plieger. Daarbij wordt VGZ als een uitstekende partner ervaren om dit door haar kennis en kunde te faciliteren.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord