Bedrijfszorg

Vitale medewerkers zijn erg belangrijk. Zij zijn gelukkig, trots en ervaren meer werkplezier. Deze bevlogenheid heeft weer een positieve uitwerking op uw organisatie, want vitale medewerkers zorgen voor meer klantloyaliteit, meer winst en minder ziekteverzuim. Als werkgever kunt u bijdragen aan de vitaliteit van uw medewerkers. Dat is niet alleen fijn voor uw medewerkers, maar ook voor uw organisatie. Bedrijfszorg kan u hierbij helpen. Het biedt snelle hulp bij het voorkomen en verkorten van verzuim.

Snelle zorgoplossingen door het Bedrijfszorgportaal

Met Bedrijfszorg vraagt u eenvoudig en online arbeidsrelevante interventies aan voor uw medewerkers. De verschillende interventies bieden hulp bij mentale, fysieke of leefstijlgerelateerde klachten. Dankzij het brede aanbod heeft u altijd goede (preventieve) zorg voor uw medewerkers op het juiste moment.


Bekijk de infographic over de effectmeting VGZ Bedrijfszorg 2017
Bekijk de video's over inzichten van wetenschappers op het gebied van vitaliteit

70% van de medewerkers verzuimt niet meer na de inzet van interventies 

Resultaat effectmeting VGZ Bedrijfszorg 2017

De voordelen voor u én uw medewerkers

 • Snelle hulp: alle interventies zijn direct inzetbaar
  Door ons brede netwerk van zorgaanbieders geven wij u de zekerheid van de juiste interventie op het juist moment. Uw medewerker heeft geen last van wachttijden voor bijvoorbeeld psychische zorg, omdat wij vooraf al goede afspraken hebben gemaakt met de zorgaanbieders.

 • Maak gebruik van de beste en meest doeltreffende interventies
  Het brede netwerk bestaat uit zorgvuldig geselecteerde en gespecialiseerde zorgaanbieders. Het totale aanbod is erop gericht uw medewerkers inzetbaar te houden of zo snel mogelijk weer inzetbaar te krijgen.

 • Alle interventies online op één plek
  U hoeft niet lang te zoeken naar de juiste interventie. In het portaal vindt u een totaalaanbod van arbeidsrelevante interventies verdeelt in drie categorieën: mentaal, fysiek en leefstijl. De interventies vraagt u eenvoudig en snel aan in het portaal.

 • U betaalt alleen voor wat u gebruikt
  Er zijn geen vaste maandelijkse kosten of aansluitkosten. U betaalt alleen de kosten van de genoten zorg of diensten. Elk kwartaal ontvangt u een verzamelfactuur van de afgenomen interventies. Dit bespaart u geld en tijd. Daarnaast kan een deel van de kosten bij sommige interventies verhaald worden op de zorgverzekering van de medewerker zelf.

 • Financiële winst: één euro verdient u 3 keer terug
  Uit onderzoek (Effectmeting VGZ Bedrijfszorg 2017) blijkt dat elke euro die u in Bedrijfszorg investeert, drievoudig wordt terugverdiend. Veel verzuimende werknemers keren dankzij Bedrijfszorg sneller terug op de werkvloer. En door de interventies van Bedrijfszorg preventief in te zetten, wordt voorkomen dat medewerkers gaan verzuimen.
Hoe werkt Bedrijfszorg?

Bedrijfszorg is onderdeel van VGZ Zakelijk

Bedrijfszorg is een onderdeel van VGZ Zakelijk. VGZ Zakelijk helpt uw medewerkers zo vitaal mogelijk te worden of te blijven. Wilt u meer aandacht besteden aan het welzijn van uw medewerkers? Wij bieden u VGZ Zakelijk:

 • VGZ Werkt. De aantrekkelijke zorgverzekering voor uw medewerkers
  Een goede verzekering met een ruime collectiviteitskorting.
 • Bedrijfszorg om verzuim te voorkomen of te verkorten
  U heeft toegang tot alle soorten interventies om verzuim te voorkomen en verkorten.
 • Faciliteren van eigen regie op gezondheid
  Inspiratie en tips voor een betere gezondheid en toegang tot online zelfhulpmodules.

 • En dan nog iets,
  met VGZ Zakelijk krijgt u bovendien inzicht in de gezondheidsdata van uw organisatie. Inzicht waarmee u kunt monitoren en bijsturen. Of waarover u wellicht met onze vitaliteitsadviseurs van gedachte wilt wisselen.

 • Data en advies
  Inzicht in de data van uw organisatie, gebenchmarkt met branchegenoten.

Geïnteresseerd in Bedrijfszorg?

E-mail ons

Stuur ons een mail met uw vraag of verzoek. U ontvangt dan binnen 5 werkdagen een reactie.

Stuur uw vraag per e-mail

Bel ons

Bel ons voor uw vragen of voor het maken van een afspraak.

Bel VGZ

088 - 131 31 80

Met hart voor zinnige zorg