Overheid wijzigt voorwaarden voor premiekorting

Vanaf 1 januari 2020 wijzigt de premiekorting op de collectieve zorgverzekeringen. De overheid heeft bepaald dat de korting op de basisverzekering omlaag gaat. Deze korting mag maximaal 5% bedragen. Deze maatregel geldt niet voor de Aanvullende verzekering en de Tandverzekering. Bovendien is het belangrijk dat u, als werkgever, en wij, als zorgverzekeraar, samenwerken aan de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers.

Waarom wijzigt de premiekorting?

De overheid verlaagt de premiekorting omdat ze vindt dat hiervoor een zorginhoudelijke grondslag mist. Volgens de overheid leidt een collectieve zorgverzekering nog niet tot minder zorgkosten, zoals minder kosten voor administratie, zorginkoop of zorg als gevolg van gezond gedrag. Toekomstige korting wordt meer dan nu gerelateerd aan de wijze waarop een collectieve zorgverzekering wordt ingezet.

Samenwerking werkgever en zorgverzekeraar

Om de toekomstige premiekorting te rechtvaardigen, wordt de samenwerking tussen werkgever en zorgverzekeraar nog belangrijker dan voorheen. Deze moet bestaan uit gezamenlijke activiteiten op het gebied van gezondheid van medewerkers, op preventie van verzuim en zorg, en op beroepsgerelateerd zorggebruik.

Wij bieden de mogelijkheden

We helpen u graag om de premiekorting te behouden. Daarom bieden we verschillende mogelijkheden voor samenwerking. Zo stimuleren we doelmatige en kostenefficiƫnte zorg met Zinnige Zorg. We voorzien in beroepsgerelateerde vergoedingen via VGZ Werkt. En we bieden inspiratie, trainingen, workshops en interventies met ons Gezond Leven Portaal en Mijn Bedrijfszorg.

Samen voor collectieve premiekorting

Wilt u de collectieve zorgverzekering blijven benutten voor de vitaliteit van uw medewerkers? Dan nodigen wij u van harte uit tot verdere samenwerking om deelname aan de collectieve zorgverzekering te stimuleren en de beschikbare middelen actief in te zetten. Daarmee realiseren we met elkaar de zorginhoudelijke grondslag die vereist wordt voor behoud van de premiekorting.

Wilt u meer weten?

We werken graag met u samen om de premiekorting te verantwoorden, waardoor u de collectieve zorgverzekering actief kunt blijven inzetten voor uw organisatie. Zo zorgen we gezamenlijk voor de benodigde kostenvoordelen. Heeft u vragen of wilt u weten wat dit voor uw collectiviteit betekent? Neem dan contact op met uw accountmanager.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord