Roel Keppel, Health & Safety Consultant bij G4S

Roel werkt al 15 jaar bij G4S. Hij is onderdeel van HR en adviseert onder andere over Gezondheid en Vitaliteit. Hij spreekt zelf wel eens op een managementcongres over duurzame inzetbaarheid, dus is zeker een ervaringsdeskundige op dit gebied. G4S is de grootste beveiligingsfirma ter wereld. De organisatie is actief in meer dan 100 landen en telt meer dan 570.000 werknemers. 

Collectieve zorgverzekering

Roel heeft al een hele historie op het gebied van het selecteren van collectieve zorgverzekeraars. Van advisering in 2006 via een intermediair tot het in 2018 kiezen voor de collectieve zorgverzekering van VGZ. Essentieel bij zijn keuze is dat een zorgverzekeraar het simpel maakt en oog heeft voor gemak, premie en duurzame inzetbaarheid. Voor Roel is het daarnaast heel belangrijk dat er een klik is met de contactpersoon van de zorgverzekeraar, dat deze begrijpt welke doelgroep bij een beveiligingsbedrijf werkt. De werknemers van G4S zijn namelijk nauwelijks aanwezig bij G4S zelf, maar werken op locatie van de klant. Interne communicatie is hierdoor een uitdaging. 

“Op een bijeenkomst van het sociaal fonds sprak een accountmanager van VGZ over duurzame inzetbaarheid binnen onze branche. Dit verhaal sprak mij direct aan. Een partij die onze doelgroep begrijpt. Daar was ik naar op zoek!”

Vitaliteit

Vorig jaar heeft G4S onderzoek gedaan naar leefstijl. Daar kwam uit dat mensen het thema stress, spanning en ontspanning belangrijk vinden.

“Zelfredzaamheid van werknemers is bij ons een belangrijk issue, waarbij een vitaliteitsbudget maar ook een uitgebreid aanbod in services op het gebied van vitaliteit medewerkers kunnen stimuleren. VGZ heeft hierin een goed voorstel gedaan, zowel in vitaliteitsbudget, maar ook in de communicatie naar onze medewerkers. Hoe spreek je ze aan? Wat hebben ze nodig? En via welke kanalen communiceer je? VGZ heeft ons hierin ontzorgd. Vanaf de start van onze samenwerking communiceert VGZ op de juiste manier met onze medewerkers.” 

 “Ik zou VGZ zeker aanbevelen aan andere bedrijven.Centraal staat het gemak. Ik heb maar een paar gesprekken gevoerd om onze samenwerking vorm te geven. Dat is prettig. Er werd aan de behoefte voldaan die gevraagd werd. De lijnen waren kort, ik heb niet met 30 verschillende mensen te maken gehad.  Een persoonlijke aanpak, gemak én met snelheid handelen. Ik ben blij dat VGZ mij dit kan bieden.”

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord