Annette Vermeulen

“VGZ heeft hart voor onze beroepsgroep”


Natuurgeneeskundig therapeute Annette Vermeulen werkt als Body Stress Release Practitioner in het prachtige Weesp. Een spontane, enthousiaste en praktisch ingestelde onderneemster met een praktijk in een sfeervol, ‘Zaanseschans-achtig’ huisje. Twee jaar geleden koos Annette bewust voor de collectieve verzekering van VGZ, via haar overkoepelende beroepsvereniging RBCZ. Daar is ze vanaf het begin heel enthousiast over, ook in haar praktijk. Al menig klant heeft ze aanbevolen om over te stappen naar VGZ.

Body Stress Release

Annette’s werkmethode is Body Stress Release. Een gezondheidstechniek die met lichte druktechnieken de spanning in de spieren losmaakt. “Als een mens te veel stress heeft, zet de stress zich vast in het lichaam. Dat geeft vaak lichamelijke klachten. Body Stress Release maakt die spanning los, waardoor pijnklachten in de nek, schouders of onderrug kunnen oplossen.”

De klanten van Annette hebben vaak het reguliere medische traject al gezien. Ze zijn echt overal geweest: huisarts, fysiotherapeut, chiropractor … Veel klanten gebruiken regelmatig pijnstillers. Via mond-op-mondreclame komen ze dan bij Annette. Annette: “Ik kan niet iedereen helpen. Toch heeft misschien wel 95% van mijn klanten met deze klachten baat bij mijn techniek. Laatst zei iemand ‘dankzij jou heb ik mijn leven terug.’ Dat is toch fantastisch. Ik heb echt een heerlijk beroep.”

Zinnige zorg

De praktijk van Annette sluit goed aan bij de visie van VGZ. “Ik heb al vaker een operatie voorkomen, vooral bij mensen met een hernia. Dat je met deze behandeling een dure behandeling kan voorkomen, dat is een concreet voorbeeld van zinnige zorg.” Als ze ziet dat een cliënt beter terecht kan bij een medisch specialist als een fysiotherapeut of psycholoog, verwijst ze ook direct door. “Ik preek niet voor eigen parochie, daar ben ik makkelijk in. Eerlijk en transparant, dat is wat m’n klanten mogen verwachten. En dat verwacht ik ook van een zorgverzekeraar. VGZ is eerlijk en transparant - en heeft hart voor onze beroepsgroep.”

Vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen

Haar enthousiasme voor VGZ deelt ze oprecht met haar klanten. “Soms vragen ze me om advies voor de vergoeding van de natuurgeneeskundige consulten. Ik vertel hen dat VGZ een hele prettige verzekeraar is, met goede vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen. Ik stuur ze niet, ze moeten zelf beslissen wat het beste bij hen past.” Annette is ook erg enthousiast over de VGZ declaratie-app. “Heel toegankelijk, het geeft goed inzicht in wat je verbruikt en wat er openstaat. Als ik toch nog vragen heb, dan bel ik. Dat werkt heel goed.”

Hart voor de klant

Annette vindt het goed dat klanten een eigen zorgbijdrage betalen. “Dat maakt toch dat je kritisch kijkt welke zorg je daadwerkelijk nodig hebt.” Ze zou iedere verzekerde liefst een basisbudget geven. “Dan zullen mensen bewuster kiezen welke zorg ze wel ‘inkopen’ en welke niet.” Dat niet iedereen de eigen bijdrage kan betalen, lost Annette op haar manier op: in overleg met de klant en bij hoge uitzondering met korting. Ook daarin herken je Annette’s hart voor de klant.

Zorg voor haar klanten vind ze belangrijk, en dat ziet ze ook terug bij VGZ. “Ik weet dat VGZ mijn klant goed verzorgd. VGZ zoekt altijd naar oplossingen en denkt actief mee. Ze zijn betrokken, verstrekken goede zorg en staan klaar voor mensen. Dat is mijn beeld van VGZ.”

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord