Van werkstress naar werkgeluk

 

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Normaal is dit al zo, nu in coronatijd neemt de kans dat mensen stress ervaren alleen maar toe. Misschien werken uw medewerkers wel volledig thuis, wat gepaard gaat met de nodige uitdagingen. Of is het op de werkvloer zoeken naar een nieuwe werkvorm in een 1,5 meter samenleving? Als HR-professional kunt een actieve bijdrage leveren aan het signaleren, verminderen of zelfs voorkomen van werkstress bij uw medewerkers. Hoe? Lees verder.

 

 

Luister de podcast ‘Van werkstress naar werkgeluk’

Hoe spoort u werkstress bij medewerkers op en hoe is een negatieve kijk op werkdruk en -stress zelfs te veranderen naar een positieve? Vitaliteitsmanager Germaine Soyer van woningcorporatie Ymere en vitaloog Klaas Koster gaan in gesprek en delen praktijkvoorbeelden en handige tips die u meteen kunt toepassen.

 

3 tips voor het signaleren en verminderen van werkstress

Alles draait om balans: tussen werk en privé, uit- en aan staan, energiegevers en energievreters. Wat kunt u doen om die balans op peil te houden bij uw medewerkers? Meer dan u denkt! Een aantal tips:

 1. Vroegtijdig signaleren: ga het gesprek aan
  Het begint allemaal met vitamine A: aandacht. Maak tijd vrij om eens echt te vragen hoe het gaat en goed te luisteren.
   
 2. Geef het goede voorbeeld en deel
  Goed voorbeeld doet volgen. Als u als werkgever of HR-professional zelf ook deelt wat u lastig vindt aan de veranderde situatie, zult u zien dat medewerkers ook eerder dingen zullen delen.

 3. Stimuleer ontspanning
  Stimuleer medewerkers actief om tijd voor vrij te maken voor ontspanning. Benoem hoe belangrijk het is om echt pauze te nemen met bijvoorbeeld een wandeling in de natuur.


Deze workshops, trainingen en apps helpen uw medewerkers verder

VGZ mindfulness app

 

Beter omgaan met stress, zelfbewuster worden, leven in het hier en nu. De VGZ Mindfulness app helpt u en uw medewerkers hierbij met een programma dat ieder naar eigen wens kan invullen. 

Grip op coronastress

 

Een gratis online workshop waarin uw medewerkers praktische tips krijgen om positief te blijven tijdens de coronacrisis, tips voor effectief thuiswerken en in contact blijven op afstand.

Workshops op maat

 

Bedrijfszorg biedt arbeidsrelevante workshops op maat, gegeven door zorgprofessional's. Is de workshop 'Mentale veerkracht' of 'Stress less met mindfulness' bijvoorbeeld iets voor uw medewerkers?

Voorkom een burn-out


Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Ervaren uw medewerkers langere tijd stress? Voorkom een burn-out! Deze workshop geeft inzicht in de oorzaken van stressklachten en zit vol met oefeningen om een balans te vinden tussen stress en rust.

Workshop Minder Piekeren


Veel piekeren zorgt voor spanningen en stress. Reden te meer om piekergedrag te lijf te gaan. In deze workshop leren uw medewerkers inzicht te krijgen in hun piekergedrag en het om te zetten naar positieve gedachten.

Gezond Leven Platform

 

Uw medewerkers helpen om fysiek en mentaal gezond te zijn en te blijven. Het Gezond Leven Platform staat vol met (gratis) workshops, trainingen en apps die echt het verschil maken en waarmee uw medewerkers vandaag nog aan de slag kunnen.

 

Vragen?

Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact op met uw persoonlijke accountmanager of een van onze zakelijke adviseurs.