Wat leveren bewegende medewerkers uw organisatie op?

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar weet u ook welke voordelen bewegende medewerkers uw organisatie kunnen opleveren? Zowel op het gebied van gezondheid als op het financiële vlak? Bekijk ons webinar 'Bewegende medewerkers. Dit levert het u op.' terug. 

En dan? Dan wordt er van u verwacht om het gesprek aan te gaan met uw medewerkers over dit of een ander vitaliteitsonderwerp. En dat kan best lastig zijn! Ook hierin helpen wij u graag met onze video 'Een-op-een-gesprekken doet u zo'.

Spiekbrief een-op-een-gesprekken
Heeft u de video gezien over een-op-een-gesprekken met uw medewerkers? Bekijk hier de spiekbrief die de belangrijkste punten van het voeren van deze gesprekken op een rij zet. Waarbij ook de onderwerpen leefstijl en vitaliteit aan bod komen.

Tools uit het webinar

Tijdens het webinar zijn verschillende zaken rondom het thema bewegen besproken. Waaronder: Weetings, het voordeel van bewegen en tips om het bewegen thuis te stimuleren. Interessant om mee te nemen in uw organisatie! Daarom hebben we voor u tools ontwikkeld waarmee u direct aan de slag kunt.

Daarnaast is tijdens het webinar ook gesproken over de rekentool waarmee u direct kunt berekenen wat bewegen uw organisatie op kan leveren. Benieuwd hoe dat binnen uw organisatie zit?

Ga naar de rekentool

Weeting wegwijzer
‘Weeting’ een samenvoeging van ‘walking’ en ‘meeting’. Een overlegvorm van 2 tot 5 personen in de buitenlucht. Deze weeting wegwijzer helpt u weetings te introduceren binnen uw organisatie.
 
10 tips voor thuiswerken in beweging
We gaan steeds weer verder terug naar ‘normaal’. Maar thuiswerken blijft voor velen van ons daar wel onderdeel van. Daarom 10 tips voor thuiswerken in beweging voor u en uw medewerkers.
Fietsen + lopen tel uit je winst 

Bewegen is goed voor de mens. Dat weten we. Maar wat levert het u als organisatie nou precies op? Bekijk de productiviteitswinst en de winst op het gebied van verzuim.

Practice what you preach

Klinkt allemaal erg mooi dat bewegen op de werkvloer. Maar hoe stimuleert VGZ zelf nu meer beweging op de werkvloer? Graag delen wij het voorbeeld van de VGZ Runbelievable met u. De manier waarop wij veel medewerkers enthousiast hebben gemaakt te hardlopen tijdens de coronacrisis. VGZ Runbelievable is een hardloopwedstijd waarbij iedere VGZ-collega een week de tijd had om een afstand naar keuze (5 of 10 kilometer) te lopen. Gewoon vanuit huis. Voor zowel ervaren als beginnende lopers. Carine Vink, service expert collectiviteiten, vertelt u er graag meer over!

Meer over de VGZ Runbelievable


Leefstijlinterventies 
U wilt uw medewerkers helpen bij een gezonde leefstijl? In MijnBedrijfszorg vindt u alle groepinterventies die uw medewerkers op een positieve manier stimuleren tot gezondere leefstijlkeuzes. Bijvoorbeeld het coachingsprogramma voeding & beweging of Runningtherapie.