Vergroot de mentale veerkracht van uw medewerkers

Veerkrachtige medewerkers zijn belangrijk voor de gezondheid van uw organisatie. Maar wat betekent veerkracht eigenlijkEn hoe draagt u bij aan u de mentale veerkracht van uw medewerkers?

Wat is mentale veerkracht?

Mentale veerkracht wordt omschreven als het vermogen om de mentale gezondheid te behouden of te herwinnen, in het bijzonder in moeilijke omstandigheden.

Dit ligt dicht bij de omschrijving van ‘positieve gezondheid’ van de arts-onderzoeker Machteld Huber. Zij constateert dat gezondheid veel meer is dan afwezigheid van ziekte en kwam met een nieuwe definitie: ‘het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven’.

In de werksituatie heeft mentale veerkracht te maken met de interactie tussen de medewerker en de werkomgeving. Als een medewerker ‘in zijn kracht staat’ en optimaal func-tioneert, wordt wel gesproken van ‘flow’. Dit begrip heeft meer bekendheid en duiding gekregen door de positieve psychologie. Flow ontstaat, aldus psycholoog Csikszent-mihalyi ‘als onze gevoelens, intenties en gedachten op één lijn zitten’.

Whitepaper mentale veerkracht

Veerkrachtige medewerkers zijn stressbestendig, kunnen goed omgaan met veranderingen en zijn positiever en tevredener. Belangrijk dus, maar hoe zorgt u voor veerkracht? Het PERMA-model is hierbij handig. Dit model bestaat uit de mentale schijf van vijf met eigenschappen voor mentale gezondheid en geluk. In onze whitepaper gaan wij in op deze eigenschappen. En op drie manieren om daadwerkelijk de mentale veerkracht van uw medewerkers te vergroten.

Boostersessie mentale veerkracht

Concreet aan de slag? Dat kan! Met de boostersessie mentale veerkracht. Deze gaat over energiegevers en energievragers, stress, maar vooral hoe je daarmee om kunt gaan en deze juist positief kunt inzetten. Met als resultaat een persoonlijk plan om uw veerkracht te vergroten. Een leuke, nuttige, energieke workshop voor uw medewerkers! Interesse? Wij vertellen u graag meer!