Lage rugklachten

Lage rugklachten komen veel voor. Rugpijn is zelfs een van de belangrijkste redenen voor verzuim onder medewerkers. Met deze tips en oefeningen voorkomt en verlicht u rugklachten bij uw medewerkers.
Oefeningen voor zorgmedewerkers
Jaarlijks ervaart zo'n 60% van de zorgmedewerkers lage rugproblemen. De oefeningen en ergonomische tips in deze video zijn speciaal bedoeld voor zorgmedewerkers. Ze zorgen voor een goede houding en beschermen de rug tijdens het werk.
Meer over lage rugklachten
Lage rugklachten
Workshop Pijnvrije rug
Pijn in de onderrug? Verbeter uw houding met het online oefenprogramma ‘Een pijnvrije rug’ van AudioFysio. Het programma duurt 7 weken en bevat oefeningen, geluidsfragmenten en voorbeeldvideo's. Toegankelijk en gemakkelijk thuis te volgen.
Oudere vrouw doet yoga op het strand
Infographic met 6 oefeningen
In het geval van lage rugklachten is het belangrijk om te blijven bewegen! Deze 6 oefeningen van Fysio Holland maken de rug soepeler en zorgen mogelijk voor vermindering van rugpijn. Ook goed om te doen als u geen klachten heeft.

Ergonoom op de werkvloer

Lage rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld uw zit- of stahouding, bukken of tillen. Dat kan ook per medewerker verschillen. Daarom bieden wij u samen met Fysio Holland een ergonoom op de werkvloer. Deze loopt rond en geeft medewerkers adviezen. U als werkgever krijgt na afloop een korte terugkoppeling. Heel zinnig, zo’n ergonoom! Interesse? Wij vertellen u graag meer!

Onze oplossingen
Mijn Bedrijfszorg
Draag bij aan de vitaliteit van uw medewerkers met interventies door professionals. Deze bieden hulp bij mentale, fysieke en leefstijlgerelateerde klachten.

Gezond Leven

Een online omgeving voor uw medewerkers met handige digitale workshops en apps voor een gezonde leefstijl, voldoende ontspanning en meer. Gratis voor collectief verzekerden van VGZ.

Vragen?

Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact op met uw persoonlijke accountmanager of een van onze zakelijke adviseurs.