Stimuleer een gezonde leefstijl bij medewerkers

Blue zones zijn regio's op aarde waar mensen langer, gezonder én gelukkiger leven. Benieuwd hoe dat precies zit? Met deze tips en hulpmiddelen inspireert u uw medewerkers op een positieve manier tot gezondere leefstijlkeuzes.

71%

van de werknemers vindt gezonde leefstijl en vitaliteit op de werkvloer belangrijk

Bron: Ruigrok Netpanel, 2014

Meer over gezonde leefstijl
Whitepaper Blue Zones
Wat zijn blue zones en wat kunt u van deze gebieden leren? En hoe inspireert u uw medewerkers ermee? In deze whitepaper leest u hoe u blue zones op een bruikbare manier in uw organisatie inzet.
Infographic
Lang, gelukkig en gezond leven… wie wil dat nu niet? Met de 9 tips in deze infographic verandert u uw eigen leven en dat van uw medewerkers in een blue zone.

De kenmerken van blue zones

Wereldwijd zijn er 5 blue zones. Mensen in deze gebieden hebben een aantal leefgewoontes gemeen. Ze hebben bijvoorbeeld veel contact met familie en vrienden, bewegen regelmatig en eten tot ze 80% vol zitten. In de video vertelt Mojra Peerenboom van BeLife meer over de kenmerken van blue zones.

Onze oplossingen
Mijn Bedrijfszorg
Draag bij aan de vitaliteit van uw medewerkers met interventies door professionals. Deze bieden hulp bij mentale, fysieke en leefstijlgerelateerde klachten.

Gezond Leven

Een online omgeving voor uw medewerkers met handige digitale workshops en apps voor een gezonde leefstijl, voldoende ontspanning en meer. Gratis voor collectief verzekerden van VGZ.

Vragen?

Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact op met uw persoonlijke accountmanager of een van onze zakelijke adviseurs.