Cookie melding
X

Op vgz.nl maken wij gebruik van cookies en technieken die hierop lijken

Wij gebruiken functionele cookies en analytische cookies. Deze kleine tekstbestanden maken onze website veilig en betrouwbaar, zorgen ervoor dat onze website goed werkt en stellen ons in staat inzichten te krijgen in onze bezoekers. Daarnaast maken wij gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website en onze communicatie met u makkelijker en persoonlijker te maken en om onze dienstverlening te verbeteren. Hiermee kunnen wij, en derde partijen, uw internetgedrag op vgz.nl volgen en verzamelen. Zo kunnen we u op onze website en op die van derden de informatie geven die het beste bij u past.

Meer weten? Lees onze cookieverklaring.

Door op ‘accepteren’ te klikken gaat u hiermee akkoord. We gaan uiteraard voorzichtig om met de gegevens die we verzamelen. Als u kiest voor ‘weigeren’ plaatsen wij alleen functionele en analytische cookies.

Accepteren
Weigeren

‘We hebben de verantwoordelijkheid om medewerkers te verrassen met gezond en culinair eten’

Gezonde voeding met Richard Helmus

In dit interview deelt Richard Helmus zijn visie en aanpak op zijn vak. In het bijzonder als gaat het om voeding. Richard, onze Manager Facility en Real Estate, is uitgeroepen tot de ISS Workplace Manager of the Year 2022. ‘De WorkPlace Manager die de meeste impact heeft gemaakt op de werkomgeving en het welzijn van medewerkers.’ Richard wil medewerkers verrassen en verleiden met gezond én lekker eten. Vanuit zijn persoonlijke, intrinsieke motivatie. Hij vertelt hoe hij dat aanpakt en hoe het onderdeel is van iets veel breders dan voeding.

Van bedrijfskantine naar horeca

Richard: ‘Gezond eten en drinken vinden we bij Coöperatie VGZ heel belangrijk. De gezondheid van onze medewerkers staat daarbij natuurlijk voorop. Maar aandacht voor voeding hoort ook bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vinden wij.’ Wat houdt dat dan precies in? ‘We bieden allereerst veel zoutarm en suikerarm eten aan. Maar natuurlijk mag de smaak er niet onder lijden. Ook doen we ons best om zoveel mogelijk naar vegetarisch eten aan te bieden. Met écht goede vervangers van vlees, zoals bijvoorbeeld burgers gemaakt van lupine bonen.'

‘Geen bedrijfskantine meer, maar horeca. Met aandacht voor eten. Dat is het idee. Onze kok van cateringpartner Vitam is een echte foodpionier. Alles is met aandacht gemaakt én opgemaakt, waardoor je verleid wordt om het te proberen. Want geloof me: als je een mooi opgemaakt bordje krijgt, neem je kleinere hapjes. Neem je pauzes, ga je proeven en genieten. In plaats van éven snel een broodje eten. Zo moedigen we medewerkers aan om veel bewuster met voeding bezig te zijn.’ 

Medewerkers verleiden om bewuste, gezonde keuzes te maken

Mooi. Maar hoe ver mag je daarin als werkgever gaan? Want medewerkers mogen toch zelf bepalen wat ze wel of niet eten? Richard: ‘Wij hebben bij VGZ een missie: ‘Samen werken aan een gezonder Nederland, elke dag weer.’ Daar hoort bij dat wij onze verantwoordelijkheid nemen als het gaat om gezonde voeding. Maar we verplichten natuurlijk niemand. Wel verleiden we medewerkers om bewuste, gezonde keuzes te maken. Met culinaire verrassingen. Dat heeft ook privé bij medewerkers een gezond effect. Zo ziet iemand in de supermarkt ook wat sneller een lekker vegetarisch alternatief liggen. Of misschien raakt een medewerker geïnspireerd door die ene lekkere salade die hij op z’n werk at. En maakt hij zo’n zelfde salade vervolgens ook thuis.. En zo ontstaat een bewuste keuze. Dat is winst. Voor de persoon zelf, voor VGZ als werkgever en voor de maatschappij!’

Het gaat (veel) verder dan gezonde voeding

Richard: ‘Onze missie ‘Samen werken aan een gezonder Nederland’ begint echt in eigen huis. Vanuit die overtuiging werken we al jaren aan een gezonde en inspirerende werkomgeving voor onze medewerkers. Dat gaat natuurlijk veel verder dan voeding. Denk ook aan zaken als de techniek in het gebouw. Zoals de klimaatinstallatie en de verlichting. Maar ook aan niet-technische onderwerpen. Het ondersteunen van een gezonde privé-werk-balans, sportmogelijkheden en focus op mentale gezondheid. 

We hebben bijvoorbeeld ook een interne sportschool. Héél veel groen. En genoeg plek om even te ontspannen. Want een fijne werkomgeving heeft een positief effect heeft op het welzijn van medewerkers én van de organisatie. Het zorgt ervoor dat mensen zich fijn voelen. Dat ze daardoor ook productiever zijn in hun werk, is een logisch gevolg.’ 

Richard Helmus
Richard Helmus, Manager Facility & Real Estate bij Coöperatie VGZ

Waar komt die bevlogenheid voor een goede werkomgeving bij jou vandaan?

 ‘Mijn vader was officemanager bij een groot architectenbureau. Mijn moeder heeft in de horeca gewerkt. En had haar eigen Bed & Breakfast. Mijn broer is kok. Mijn zus is interieurstylist en mijn vrouw werkt in de thuiszorg. Als je dat alles in een pannetje doet en je gaat het roeren, dan krijg je mijn functie. Het is mij met de paplepel ingegoten. Ik word blij als ik mensen zie genieten van een lekkere maaltijd in ons restaurant. Of na een potje tafeltennis weer vol energie aan het werk zie gaan. Het zo goed mogelijk faciliteren van de organisatie en onze medewerkers. En zo een beetje bijdragen aan onze missie. Dat drijft mij.’  

Het goede voorbeeld

Alle inspanningen van Richard zijn duidelijk niet voor niets. Ons kantoor mag zich het gezondste kantoor van Nederland noemen. In 2020 kregen we het WELL-certificaat. Hiermee voldoen we aan de hoogste eisen van de International WELL Building Institute (IWBI). Dit is een methode waarbij de impact van de werkomgeving op de gezondheid en het welzijn van de medewerkers wordt getoetst. Richard: ‘Daar zijn we natuurlijk heel trots op. En hopelijk geven we het goede, voorbeeld aan onze medewerkers én aan andere bedrijven.’

Meer inspiratie over gezond werkgeverschap

Whitepaper gezonde voeding

Whitepaper gezonde voeding

U kunt meer doen dan u denkt om gezonde voeding te stimuleren bij medewerkers. In dit whitepaper vertellen we hoe.
Collega's in gesprek

Tips voor werkgevers

Wat kunt u als werkgever doen om een verstoorde werk-privébalans bij medewerkers te herkennen en te voorkomen?
Werken in het buitenland

Pilot: werken in het buitenland

Mag ik mijn werk ook vanuit het buitenland doen? Deze vraag kregen we steeds vaker. Dat resulteerde in een pilot. U leest er hier meer.

Een keer verder praten?

Wilt u meer weten over Richard’s aanpak? Of lijkt het u leuk om ons kantoor een keer van binnen te zien en een hapje mee te eten in ons restaurant? Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Vul het contactformulier in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Plan een videogesprek

Plan zelf een videogesprek in op een moment dat het u uitkomt.

Bel met uw contactpersoon

Al bekend bij VGZ? Uw vaste contactpersoon staat altijd voor u klaar.