Minder ziekenhuisbezoek door hartbewaking thuis

Als patiënt met chronisch hartfalen moet je hart altijd bewaakt worden. Tegenwoordig kan dit op afstand met telemonitoring: een kastje voor hartbewaking. Dat heeft veel voordelen voor jou, want zo hoef je minder vaak naar het ziekenhuis. 

Een bezoek aan het ziekenhuis kan voor hartpatiënten gevaarlijk zijn. Dat komt omdat Corona een groot risico voor hen is. Hartbewaking op afstand is nu dus dé uitkomst. Een verpleegkundige houdt belangrijke waardes, zoals gewicht en bloeddruk, op elk moment in de gaten. Hij of zij kan direct ingrijpen als de app aangeeft dat deze waardes veranderen.  

Contact vanuit huis
Patiënten worden fijn vanuit huis geholpen en direct gerustgesteld. Verpleegkundigen kunnen beeldbellen met de patiënt en geven begeleiding op maat. Het Dijklander ziekenhuis startte al voor Corona met telemonitoring. Zij merken dat steeds meer patiënten om zorg op afstand vragen, zodat zij niet meer naar het ziekenhuis hoeven voor een controle. Dat geeft ook weer meer ruimte in de agenda’s van verpleegkundigen en artsen.  

Zinnig voor jou?
Wil je weten hoe en of je gebruik kunt maken van zinnige zorg? Neem contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen je graag en geven een persoonlijk en vrijblijvend advies.
Neem contact op met de zorgadviseurs

Samen de zorg vooruitbrengen
Deze digitale oplossing is één van de vele voorbeelden waarbij VGZ zich samen met zorgverleners inzet voor betere zorg tegen lagere kosten. Zinnige zorg noemen we dat. Onze aanpak: slimme ideeën van zorgverleners op steeds meer plekken doorvoeren. Zo brengen we samen de zorg vooruit en kunnen we de zorg nu en in de toekomst goed en betaalbaar houden.

Meer voorbeelden van slimme zorg

Fijner thuis herstellen voor baby’s met geelzucht

Voor baby’tjes met geelzucht helpt fototherapie met blauw licht. Dit moest eerst in het ziekenhuis. Maar dankzij een uniek, lichtgevend slaapzakje kunnen ouder en kind fijn thuis van de kraamtijd genieten.

Meer tijd voor de patiënt bij de huisarts

Door een andere werkwijze binnen de huisartsenpraktijk, krijgt de arts meer tijd om de patiënt beter te helpen en daardoor vaker beter advies te geven. En dat zorgt weer voor minder doorverwijzingen naar het ziekenhuis.

Sneller van angsten af met een VR-bril

Door een nieuwe behandelmethode met een VR-bril kan de patiënt beter behandeld worden en herstelt de patiënt sneller. En dat helpt weer om de wachttijden van de GGZ korter te maken.