Patiënten worden fijn vanuit huis
geholpen en direct gerustgesteld

Minder ziekenhuisbezoek door hartbewaking thuis

Als patiënt met chronisch hartfalen moet je hart altijd bewaakt worden. Tegenwoordig kan dit op afstand met telemonitoring: een kastje voor hartbewaking. Dat heeft veel voordelen, want zo hoeft een patiënt minder vaak naar het ziekenhuis. Hij of zij kan direct ingrijpen als de app aangeeft dat deze waardes veranderen.

Contact vanuit huis

Voorheen kwam een hartpatiënt naar het ziekenhuis als er klachten waren en dan werd er gekeken wat er aan de hand was. Nu wordt er een automatisch signaal gegeven als er iets afwijkends wordt gemeten door het kastje en er medisch ingrijpen nodig is. Dan wordt er direct contact opgenomen door de arts met de patiënt. En kan er actie worden ondernomen.

Voor hartpatiënten geeft het vertrouwen dat ze altijd in de gaten worden gehouden. Ook geeft het een gevoel van vrijheid. Daarbij wordt het als heel prettig ervaren dat ze veel minder vaak naar het ziekenhuis hoeven maar juist vaker contact hebben met de arts op de momenten dat het nodig is.  Als er wat is kan de patiënt altijd persoonlijk contact opnemen.

Ben je zelf hartpatiënt?

Wil je weten hoe en of je gebruik kunt maken van hartbewaking vanuit huis? Neem contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen je graag en geven een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Bekijk of thuismeten bij jouw situatie past

Wil je kijken of thuismeten iets voor jou is? En of het bij jouw gezondheid en situatie past?