Patiënten worden fijn vanuit huis
geholpen en direct gerustgesteld

Minder ziekenhuisbezoek door hartbewaking thuis

Als patiënt met chronisch hartfalen moet je hart altijd bewaakt worden. Tegenwoordig kan dit op afstand met telemonitoring: een kastje voor hartbewaking. Dat heeft veel voordelen voor jou, want zo hoeft een patiënt minder vaak naar het ziekenhuis.

Een bezoek aan het ziekenhuis kan voor hartpatiënten gevaarlijk zijn. Dat komt omdat Corona een groot risico voor hen is. Hartbewaking op afstand is nu dus dé uitkomst. Een verpleegkundige houdt belangrijke waardes, zoals gewicht en bloeddruk, op elk moment in de gaten. Hij of zij kan direct ingrijpen als de app aangeeft dat deze waardes veranderen.  

Contact vanuit huis
Patiënten worden fijn vanuit huis geholpen en direct gerustgesteld. Verpleegkundigen kunnen beeldbellen met de patiënt en geven begeleiding op maat. Het Dijklander ziekenhuis startte al voor Corona met telemonitoring. Zij merken dat steeds meer patiënten om zorg op afstand vragen, zodat zij niet meer naar het ziekenhuis hoeven voor een controle. Dat geeft ook weer meer ruimte in de agenda’s van verpleegkundigen en artsen.

Ben je zelf hartpatiënt?

Wil je weten hoe en of je gebruik kunt maken van hartbewaking vanuit huis? Neem contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen je graag en geven een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Neem contact op met de zorgadviseurs


Samen voorop in gezondheid en zorg

Samen met al onze partners én onze leden werken we dagelijks aan innovaties voor gezondheid en zorg. Want alleen door samen te werken kunnen we het verschil maken. Zodat een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg elke dag een stukje dichterbij komt.