Snel duidelijkheid
na een borstkankeronderzoek

Binnen 1 dag borstonderzoek en uitslag

Steeds meer ziekenhuizen geven snel duidelijkheid na een borstkankeronderzoek. Door minder schakels bij de diagnose. Zo zit u minder lang in onzekerheid. Dat is wel zo prettig.


Heeft u een borstonderzoek nodig?

Onze zorgadviseurs vertellen u graag bij welke ziekenhuizen u binnen 1 dag het onderzoek en de uitslag van de borstfoto's krijgt. Bel met onze zorgadviseurs via 088 - 131 16 11 (werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) of klik op de knop hieronder om online contact op te nemen.

Hoe werkt een borstkankeronderzoek?

Als u via de huisarts wordt doorverwezen voor borstonderzoek, dan brengt dat veel onzekerheid met zich mee. In zo'n situatie is het prettig als u in het ziekenhuis snel duidelijkheid krijgt. In het ziekenhuis wordt er eerst een scan gemaakt door de radioloog. Daarvan is de uitslag binnen 1 dag bekend. Doordat de radioloog en chirurg beter samenwerken, hoeft u alleen maar naar de chirurg toe als dat nodig is.

Voordelen van dit borstonderzoek voor u

  • U krijgt op dezelfde dag uw borstonderzoek en de uitslag van de radioloog
  • U hoeft niet nog een extra afspraak met een chirurg te maken
  • Bij twijfel over de uitslag kunt u snel terecht bij de chirurg

Vergoeding borstkankeronderzoek

Borstkankeronderzoek in het ziekenhuis wordt vergoed uit uw basisverzekering (medisch specialistische zorg). U betaalt voor zorg uit uw basisverzekering wel eigen risico.


Samen voorop in gezondheid en zorg

Samen met al onze partners én onze leden werken we dagelijks aan innovaties voor gezondheid en zorg. Want alleen door samen te werken kunnen we het verschil maken. Zodat een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg elke dag een stukje dichterbij komt.