Snel duidelijkheid
na een borstkankeronderzoek

Binnen 1 dag borstonderzoek en uitslag

Steeds meer ziekenhuizen geven snel duidelijkheid na een borstkankeronderzoek. Dit kan doordat de werkwijze is aangepast. In het ziekenhuis wordt eerst een scan gemaakt door de radioloog. Daarvan is de uitslag binnen 1 dag bekend.

Doordat de radioloog en chirurg op een andere manier samenwerken dan voorheen gaat een patiënt niet standaard naar de chirurg. Dit hoeft alleen maar als dat nodig is. Bijvoorbeeld als er iets afwijkends op de foto is te zien. Zo zitten vrouwen minder lang in onzekerheid, dat is wel zo prettig. Een mooi voorbeeld hoe samenwerken zorgt voor verbeteringen in de zorg.

Voordelen van dit borstonderzoek

  • Op dezelfde dag een borstonderzoek en de uitslag van de radioloog
  • U hoeft niet nog een extra afspraak met een chirurg te maken
  • Wordt er iets afwijkends gevonden, dan volgt er snel een afspraak bij de chirurg

Heeft u een borstonderzoek nodig?

Onze zorgadviseurs vertellen graag bij welke ziekenhuizen binnen 1 dag het borstonderzoek en de uitslag mogelijk is. Bel met onze zorgadviseurs via 088 - 131 16 11(werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) of klik op de knop hieronder om online contact op te nemen.


Jou helpen met zorg. Dat staat bij ons voorop

Samen met al onze partners én onze leden werken we dagelijks aan innovaties voor gezondheid en zorg. Want alleen door samen te werken kunnen we het verschil maken. Zodat een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg elke dag een stukje dichterbij komt.