hero 3dhandscan
De brace past perfect
en verlicht de pijn

Perfect passende brace door 3D-scan

Een derde van de bevolking boven de 55 jaar krijgt duimbasis artrose. Door pijn kunnen patiënten hun duim bijna niet meer gebruiken. Dit zorgt voor ernstige beperkingen in het dagelijks leven bij werk en hobby’s.

Manometric en het Reinier Haga Orthopedisch Centrum ontwikkelde een zeer nauwkeurige handscan. Hiermee kan de orthopedisch instrumentmaker een gepersonaliseerde 3D handbrace printen. Dit is een enorme verbetering voor de patiënt. De brace past perfect en verlicht de pijn. De patiënt kan de duim weer gebruiken en een operatie wordt vaak voorkomen.

Voordelen voor de patiënt

  • Perfect passende persoonlijke brace
  • Veel minder pijn
  • Patiënt kan duim weer gebruiken en operatie wordt vaak voorkomen

Zelf gebruik maken van deze vernieuwing?

Wil je weten hoe je zelf in aanmerking kan komen voor een persoonlijke 3D brace? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen je graag en geven een persoonlijk en vrijblijvend advies.


Jou helpen met zorg. Dat staat bij ons voorop

Samen met al onze partners én onze leden werken we dagelijks aan innovaties voor gezondheid en zorg. De ontwikkeling van de 3D handscan is een mooi voorbeeld van een innovatie die door nauwe samenwerking is gerealiseerd. Een vernieuwing in de zorg die echt het verschil maakt voor veel patiënten. En bijdraagt aan het toegankelijk, goed en betaalbaar houden van de zorg. Zo blijven we samen de zorg verbeteren.