Het gezondste kantoor van Nederland

Hoe voelt het om te werken in een gebouw dat meegaat met jouw dag- en nachtritme? En je werkplek helemaal bij jou past? Bij VGZ weten we dat. Want we werken in het gezondste kantoor van Nederland.

 

Platina certificaat

Het VGZ-kantoor in Arnhem voldoet aan de hoge eisen van het International WELL Building Institute (IWBI). Het gebouw kreeg er zelfs een platina certificaat voor. Dus geen goud maar zelfs platina! In Europa staan we daarmee in de top 3 van de gezondste gebouwen.

Waarom een ‘gezond kantoor’?
Coöperatie VGZ vindt dat de mens altijd centraal staat. Dus ook haar eigen werknemers. VGZ wil dat die kunnen werken in een gezonde omgeving.

Gezondste gebouw is voorbeeld
Het gezondste gebouw is daarnaast een voorbeeld. Want eigenlijk wil VGZ dat niet alleen de medewerkers, maar heel Nederland gezond kan zijn. VGZ probeert andere organisaties te inspireren. En aan te moedigen om óók voor een gezonde werkomgeving te zorgen.

Strenge eisen
VGZ wilde aan de strenge eisen van het IWBI voldoen. Daarom is aan alles gedacht:

  • VGZ gebruikt gezonde materialen. Zoals ongevaarlijke schoonmaakmiddelen en verf.
  • Het gebouw heeft technische snufjes voor licht, klimaat en geluid.
  • Overal in het gebouw vind je inspiratie om meer te bewegen. En meer water te drinken.

Licht dat past bij jouw bioritme

Het licht in het gebouw is bijzonder. Het heet circadiaanse verlichting. Het licht past zich aan het bioritme van de mens aan. ’s Morgens is het licht bijvoorbeeld minder fel. Door dit licht blijf je fitter. En kun je je beter concentreren.

Intelligent luchtsysteem

Ook is er een slim systeem dat voor de kwaliteit van de lucht zorgt. Het meet de activiteit in de ruimte. En zorgt daarbij voor het ideale klimaat. De lucht binnen is zelfs gezonder dan de lucht buiten het gebouw!

Thuiswerken

Tijdens de coronatijd waren de werknemers van VGZ niet veel op kantoor. De meesten werkten thuis. Zoals het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat aanraadde. Dat betekende niet dat VGZ minder aandacht had voor gezond werken. De medewerkers kregen een goede werkplek thuis. Compleet met bureau, scherm en bureaustoel. En VGZ besteedde extra aandacht aan de balans tussen werk en privé.

Na corona

Na corona wil VGZ niet ‘gewoon’ terug naar zoals het was. In de file staan en onnodig reizen, dat willen we niet meer. VGZ onderzoekt daarom hoe we ná corona het beste kunnen werken. VGZ luistert goed naar de medewerkers. En wil flexibel. Zodat medewerkers hun eigen tijd in kunnen delen.

Quality time at the office

Als de medewerkers naar kantoor komen, moet dat ook wel iets extra bieden. Je begint je dag dan bijvoorbeeld op een plek samen met je team. En gaat dan naar een aparte ruimte waar je geconcentreerd werkt. Er zijn dan geen werkplekken, maar plekken die werken.


Het beste uit jezelf

Alles is erop gericht om het beste uit jezelf te kunnen halen. Kan de werkomgeving van VGZ dát? Dan vindt VGZ dat het gezondste kantoor geslaagd is.

  • Vervang deze accordion

    Want deze accordion staat in de datamap van de pagina zelf. Doorgaans is het beter om de accordion te plaatsen in de centrale datamap (in de tree onder de webpagina's).

  • Plaats de nieuwe accordion in de juiste map

    Deze map is de map 'Accordions' in de centrale datamap in de tree onder de webpagina's. Kies daar voor de juiste submap of maak een eigen submap.