Inzicht in ziekenhuiszorg

U gaat voor een behandeling naar het ziekenhuis. Dan is het fijn om te weten wat u vergoed krijgt en waar u terecht kunt. Wij helpen u graag inzicht te krijgen in ziekenhuiszorg en de tarieven voor uw behandeling.

Vergoeding en kwaliteit van een behandeling

U betaalt eigen risico voor ziekenhuiszorg

Ziekenhuiszorg valt onder uw eigen risico. Wat u precies betaalt, hangt af van de hoogte van uw eigen risico

Wij vergoeden het bedrag dat er na aftrek van uw eigen risico nog over is.

Een zorgverlener die bij u past: kijk op ZorgkaartNederland

De prijs van een behandeling zegt niet alles. U wilt ook inzicht in de kwaliteit van een ziekenhuis. Op ZorgkaartNederland ziet u hoe andere patiënten de zorg hebben ervaren. Zo kiest u een zorgverlener die bij u past.

Zo snel mogelijk aan de beurt: bel met onze zorgadviseurs

In de Zorgzoeker ziet u alle ziekenhuizen waarmee wij een contract hebben. Wilt u weten waar u het snelste terechtkunt? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen u graag met persoonlijk advies.

Bekijk de ziekenhuistarieven voor uw behandeling

Hieronder vindt u de ziekenhuistarieven van 2019 voor behandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico). U kunt zoeken op ziekenhuis of declaratiecode.

Veelgestelde vragen

 • Hoe bereken ik wat ik zelf moet betalen?

  Wat u zelf betaalt, is afhankelijk van de hoogte van uw eigen risico en van hoeveel eigen risico u dit jaar nog over heeft. In de VGZ Zorg app en Mijn VGZ ziet u eenvoudig hoeveel dit is.

  Hieronder ziet u twee voorbeelden:

  • Stel uw behandeling kost € 553. In Mijn VGZ ziet u dat u nog € 372 eigen risico open heeft staan. Dan betaalt u dus zelf € 372. De overige € 181 vergoeden wij. Voor andere behandelingen in hetzelfde jaar betaalt u geen eigen risico meer.
  • Stel uw behandeling kost € 150. In Mijn VGZ ziet u dat u nog € 372 eigen risico open heeft staan. U betaalt dan het hele bedrag van € 150 zelf en houdt nog € 222 eigen risico over.
 • Ik weet nu wat mijn behandeling kost. Komen er dan nog kosten bij?

  Op deze pagina vindt u de kosten voor een bepaalde behandeling. Kosten voor bijvoorbeeld vervolgonderzoek of complicaties zijn hier niet in opgenomen. Hoeveel u hiervoor zelf betaalt, is ook weer afhankelijk van hoeveel eigen risico u nog open heeft staan. 

 • Ik zie mijn behandeling er niet tussen staan. Wat betekent dit?

  Op deze pagina vindt u behandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico). Staat uw behandeling er niet bij? Dan ligt het tarief hoger dan € 885. In dat geval betaalt u het volledige eigen risico dat u nog open heeft staan (maximaal € 885). De rest van de kosten vergoeden wij. 

 • Wat zijn de kosten als ik naar een niet-gecontracteerde zorgverlener ga?

  Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan betaalt u, naast uw eigen risico, vaak een deel van de kosten voor de behandeling zelf. Hoe hoog dit bedrag is, hangt van uw basisverzekering. En de zorgaanbieder die u kiest. Onze zorgadviseurs kunnen u hier meer over vertellen.

  In de Zorgzoeker vindt u trouwens alle zorgaanbieders met contract. Bij deze zorgaanbieders krijgt u maximaal 100% vergoed.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord