Inzicht in ziekenhuiszorg

Als u naar een behandeling in het ziekenhuis gaat, is het fijn om te weten wat u vergoed krijgt. En waar u terecht kunt. Wij helpen u graag inzicht te krijgen in ziekenhuiszorg en de tarieven voor uw behandeling.

Bekijk de ziekenhuistarieven voor uw behandeling

Ziekenhuiszorg valt onder uw eigen risico. Wat u precies betaalt, hangt af van de hoogte van uw eigen risico. Wij vergoeden het bedrag dat er na aftrek van uw eigen risico nog over is.

Hieronder vindt u de ziekenhuistarieven van 2020 en 2021. U kunt zoeken op ziekenhuis of declaratiecode.

Zo snel mogelijk aan de beurt: bel met onze zorgadviseurs

In de Zorgzoeker ziet u alle ziekenhuizen waarmee wij een contract hebben. Wilt u weten waar u het snelste terechtkunt? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen u graag met persoonlijk advies.

Een zorgverlener die bij u past: kijk op ZorgkaartNederland

De prijs van een behandeling zegt niet alles. U wilt ook inzicht in de kwaliteit van een ziekenhuis. Op ZorgkaartNederland ziet u hoe andere patiënten de zorg hebben ervaren. Zo kiest u een zorgverlener die bij u past.

Veelgestelde vragen

 • Hoe bereken ik wat ik zelf moet betalen?

  Wat u zelf betaalt, is afhankelijk van de hoogte van uw eigen risico en van hoeveel eigen risico u dit jaar nog over heeft. In de VGZ Zorg app en Mijn VGZ ziet u eenvoudig hoeveel dit is.

  Hieronder ziet u twee voorbeelden:

  • Stel uw behandeling kost € 553. In Mijn VGZ ziet u dat u nog € 372 eigen risico open heeft staan. Dan betaalt u dus zelf € 372. De overige € 181 vergoeden wij. Voor andere behandelingen in hetzelfde jaar betaalt u geen eigen risico meer.
  • Stel uw behandeling kost € 150. In Mijn VGZ ziet u dat u nog € 372 eigen risico open heeft staan. U betaalt dan het hele bedrag van € 150 zelf en houdt nog € 222 eigen risico over.
 • Ik weet nu wat mijn behandeling kost. Komen er dan nog kosten bij?

  Op deze pagina vindt u de kosten voor een bepaalde behandeling. Kosten voor bijvoorbeeld vervolgonderzoek of complicaties zijn hier niet in opgenomen. Hoeveel u hiervoor zelf betaalt, is ook weer afhankelijk van hoeveel eigen risico u nog open heeft staan. 

 • Ik zie mijn behandeling er niet tussen staan. Wat betekent dit?

  Op deze pagina vindt u behandelingen tot € 885 (het maximale eigen risico). Staat uw behandeling er niet bij? Dan ligt het tarief hoger dan € 885. In dat geval betaalt u het volledige eigen risico dat u nog open heeft staan (maximaal € 885). De rest van de kosten vergoeden wij. 

 • Wat zijn de kosten als ik naar een niet-gecontracteerde zorgverlener ga?

  Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan betaalt u, naast uw eigen risico, vaak een deel van de kosten voor de behandeling zelf. Hoe hoog dit bedrag is, hangt van uw basisverzekering. En de zorgverlener die u kiest. Onze zorgadviseurs kunnen u hier meer over vertellen.

  In de Zorgzoeker vindt u trouwens alle zorgverleners met contract. Bij deze zorgverleners krijgt u maximaal 100% vergoed.