Wat betaal ik zelf?

Naast uw premie betaalt u soms ook meer. Gaat u naar een zorgverlener? Dan kan het zijn dat (een deel van) de kosten voor eigen rekening zijn. We vertellen graag waar dat aan ligt.

 

Redenen waarom u zelf iets betaalt

Zorg niet verzekerd

Uw verzekeringspakket heeft geen vergoeding voor uw zorgkosten.

Eigen risico

U betaalt de eerste € 385 voor zorg uit de basisverzekering zelf. Met vrijwillig eigen risico kunt u dit bedrag verhogen.

Eigen bijdrage

Voor sommige zorg, medicijnen en hulpmiddelen betaalt u een bedrag zelf.

Zorgverlener zonder contract

Heeft uw zorgverlener geen contract met ons? Dan betaalt u een deel zelf.

Maximale vergoeding

Dit kan zijn in de vorm van een maximum budget, aantal behandelingen per jaar of een vergoeding per behandeling.

Zorgverlener zonder contract

U kunt altijd zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Maar het kan voor uw vergoeding uitmaken of uw zorgverlener een contract met ons heeft. Als uw zorgverlener geen contract heeft, betaalt u soms een deel zelf.

Kosten worden met elkaar verrekend

Staat er een rekening open? Of krijgt u van ons een vergoeding? Dan krijgt u van ons een zorgkostenfactuur. Op de zorgkostenfactuur kunnen nota’s staan van meerdere zorgverleners. Wij verrekenen deze bedragen met elkaar. Het kan dus zijn dat u minder geld terugkrijgt omdat uw declaratie verrekend is met een andere zorgnota.

Voorbeeld

Roel heeft zijn pols gebroken. Het ziekenhuis declareert de zorgnota van: € 4.000. Roel betaalt € 385 eigen risico. VGZ betaalt € 3.615.

Roel had al een tijd last van hoofdpijn en gaat hiervoor naar een homeopaat. Roel schiet zelf de kosten voor en declareert daarna zijn zorgnota. Behandelkosten: € 75. VGZ vergoedt € 45.

Roel krijgt een zorgkostenfactuur met daarop beide zorgnota’s. Roel moet € 340 betalen (€ 385 - € 45 = € 340).

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord