Vergoeding tandheelkundige zorg 2017

De meeste standaard tandartscontroles en -behandelingen worden alleen vergoed vanuit Alles-in-1 Pakketten en onze tandartsverzekeringen. U krijgt de periodieke controle en het probleemgericht consult 100% vergoed en de overige behandelingen 80%, tot een maximum bedrag per kalenderjaar. De meeste tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 

Lees meer informatie over

Specialisaties in tandheelkundige zorg

Sommige specialisten en tandartsen hebben een extra (meerjarige) opleiding gevolgd. Hierdoor zijn zij gespecialiseerd in bepaalde behandelingen en kunt u rekenen op goede zorg. Kijk in het overzicht voor gespecialiseerde tandarts of specialist:

Hebt u of heeft uw kind een orthodontische behandeling nodig? Kies dan voor een orthodontist die voldoet aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten of een orthodontisch tandarts die is ingeschreven in het OK register van de Orthodontische Vereniging van Algemeen Practici. Deze zorgaanbieders zijn gekwalificeerd in behandelingen van orthodontie.

Tandheelkundige zorg waar wij wel contracten voor hebben

Voor deze tandheelkundige zorg hebben wij wel zorgaanbieders gecontracteerd:

 Gaat u voor deze zorg naar een zorgaanbieder die geen contract met ons heeft? Dan kan het zijn dat u een lagere vergoeding krijgt. Bekijk wat u maximaal vergoed krijgt:

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.

Welk pakket heb ik ook alweer?

Bekijk in Mijn VGZ welke verzekering u hebt. Hiervoor logt u in met uw DigiD.

Bekijk uw pakket in Mijn VGZ

Hoeveel budget heb ik nog?

In Mijn VGZ kunt u de status van uw budget voor tandheelkundige zorg zien. Zo weet u direct hoeveel u dit jaar al hebt verbruikt. Om uw budget te bekijken, logt u in met uw DigiD.

Bekijk uw budget in Mijn VGZ

Met hart voor zinnige zorg