Wat krijg ik vergoed voor mijn tandartsbehandeling in 2019?

Check de offerte van uw tandarts of implantoloog

Bent u benieuwd wat u zelf betaalt voor een behandeling bij de tandarts of implantoloog? Bereken uw vergoeding in 2019 hieronder.

Aan het laden...


Veelgestelde vragen

Uw tandarts is verplicht om u voor alle behandelingen vanaf € 250 vooraf een offerte te geven. Maar ook als het bedrag van uw behandeling lager is dan € 250 kunt u vragen om een offerte.

In de VGZ Zorg app en in Mijn VGZ ziet u precies hoe hoog uw budget voor tandzorg is. En hoeveel u hiervan al heeft verbruikt.

Materiaal- en techniekkosten zijn kosten die een tandarts maakt bij bijvoorbeeld een leverancier of tandtechnisch laboratorium. De tandarts berekent precies de kosten door die hij ook zelf maakt. Met andere woorden: de tandarts mag geen winst maken op materiaal- en techniekkosten.

De kosten voor orthodontie kunnen nog niet berekend worden op deze pagina. Heeft u hiervoor een offerte gekregen? En wilt u weten wat u vergoed krijgt? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Met een aantal bedrijven en organisaties hebben we collectieve afspraken gemaakt. Zo hebben we met sommige organisaties een hoger budget voor tandartszorg afgesproken dan de gewone tandartsverzekering biedt. Dit ziet u in Mijn VGZ. In de offertechecker hierboven is het helaas nog niet mogelijk om deze collectieve afspraken mee te nemen bij de berekening van uw vergoeding.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.

Met hart voor zinnige zorg