Meer inzicht in uw GGZ nota’s vanaf 2022

Vanaf 2022 zetten de zorgverleners elke behandeling op de nota. U ziet dan op de rekening de kosten van bijvoorbeeld een onderzoek. Maar ook de duur van een afspraak.

Deze rekening stuurt de zorgverlener vaak aan het einde van de maand naar ons. Eerst gebeurde dat pas als u uw behandeling had afgerond. Deze nieuwe manier van factureren kan gevolgen hebben voor uw eigen risico.

De voordelen voor u

Doordat uw zorgverlener eerder factureert, heeft u sneller inzicht in uw zorgkosten. Daarnaast wordt de rekening duidelijker. U kunt de kosten namelijk beter herkennen, omdat niet alle behandelingen op 1 rekening staan. Dit maakt het controleren van de rekening ook een stuk makkelijker.

De gevolgen voor het eigen risico

Bent u met een behandeling in 2022 gestart? En loopt deze door in 2023? Dan kan het zijn dat u voor beide jaren het volledige eigen risico vlak achter elkaar betaalt. Wij begrijpen dat dit niet altijd uitkomt. Daarom bieden we u de mogelijkheid om een betalingsregeling af te sluiten. Dit kunt u zelf regelen via de VGZ app of in Mijn VGZ.

Tip: geldt deze situatie voor u? Dan kunt u tot en met 31 januari gespreid betalen eigen risico aanvragen. U betaalt dan vanaf maart uw eigen risico in 10 termijnen. Ook dit regelt u eenvoudig in de VGZ app of via Mijn VGZ.