Aan het laden...
Of vraag direct uw machtiging aan

Weet u al dat u zelf een machtiging moet aanvragen? Dan kunt u dat hier online doen. U heeft in ieder geval nodig: verwijzing van uw arts en de offerte of nota van het hulpmiddel. Zorg er dus voor dat u deze documenten heeft opgeslagen.

Machtiging hulpmiddel aanvragen

Zo werkt het met machtigingen


Stap 1:
Machtiging aanvragen

Om een vergoeding te krijgen voor sommige zorg heeft u een machtiging nodig.


Stap 2:
VGZ beoordeelt uw aanvraag

Vraagt u zelf een machtiging aan? Dan ontvangt u de uitkomst binnen 10 werkdagen per brief. Hierin staat ook wat u vergoed krijgt.


Stap 3:
Machtiging gekregen. En nu?

Dan kunt u een afspraak maken met uw zorgverlener voor de zorg of het hulpmiddel.


Stap 4:
Afwijzing gekregen. En nu?

Dit betekent dat u geen vergoeding krijgt. Bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u een heroverweging aanvragen.


Veelgestelde vragen

U kunt het beste vooraf een machtiging aanvragen. Dan weet u nog vóórdat u kosten maakt of u die kosten vergoed krijgt.

U kunt altijd een verzoek om heroverweging aanvragen. Dan bekijken we uw aanvraag opnieuw.

Het liefst ontvangen we dan van u of uw zorgverlener extra informatie die aangeeft waarom u wel een vergoeding zou moeten krijgen. Anders bekijken we uw aanvraag met dezelfde informatie die we al hadden. En zal de uitkomst waarschijnlijk hetzelfde zijn.

Dat kan, maar de kans is erg groot dat u inderdaad geen machtiging krijgt. Uw zorgverlener weet wanneer een behandeling vergoed wordt. Hiervoor zijn landelijke richtlijnen opgesteld. Daarnaast heeft u in veel gevallen de handtekening van uw zorgverlener nodig bij het aanvragen van de machtiging.

U kunt nu een afspraak inplannen bij uw zorgverlener om uw behandeling te starten. Hebt u een aanvraag ingediend voor geneesmiddelen of hulpmiddelen? Dan kunt u direct met uw toestemmingsbrief naar uw leverancier.

Dit is een ander soort machtiging. Dat regelt u met het machtigingsformulier naastenverstrekking. Stuur het ingevulde formulier naar ons op. Het adres staat op het formulier. Online opsturen kan ook, via de pagina Document aanleveren.

Met hart voor zinnige zorg