Vergoeding IncontinentieZorgService

Heeft u last van ongewild urineverlies? U kunt uw probleem meestal verminderen en vaak helemaal verhelpen, bijvoorbeeld met de IncontinentieZorgService. Dit doet u onder begeleiding van een continentieverpleegkundige.

Zo werkt de IncontinentieZorgService 

 •  Stap 1 - Vragenlijst
  U vult online een vragenlijst in. De vragenlijst is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek door een uroloog en wordt gebruikt om bij u de juiste diagnose te stellen.
 • Stap 2 - Medische conclusie
  Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u online een medische conclusie met aanbevelingen. Na de diagnose kunt u zelf aan de slag met de adviezen. U kunt na de diagnose ook een persoonlijk huisbezoek aanvragen.
 • Stap 3 - Huisbezoek

  Als u wilt, kan er bij u aan huis een gespecialiseerde continentieverpleegkundige langskomen. In overleg met u vindt er een bekkenbodemonderzoek plaats. Na het onderzoek bespreekt de continentieverpleegkundige de diagnose en adviezen met u. Ook geeft zij u advies over bijvoorbeeld uw leefstijl of drinkpatroon. En ze geeft u oefeningen, waarmee u zelf iets aan het urineverlies kunt doen. Vervolgens gaat u aan de slag met de adviezen en oefeningen.

  De verpleegkundige blijft u begeleiden

  De verpleegkundige blijft u ook na het huisbezoek begeleiden. Zij neemt na één maand en na twee maanden telefonisch contact met u op om te bespreken hoe de oefeningen verlopen en of verbetering merkbaar is. Ook geeft zij u extra advies als dit nodig is. 

IncontinentieZorgService vergoed bij gecontracteerde zorgverlener

U krijgt de IncontinentieZorgService vergoed als u naar een zorgverlener gaat die een contract met ons heeft. 

Bekkenfysiotherapie kan helpen tegen ongewild urineverlies

Bekkenfysiotherapie kan u helpen als u last heeft van ongewild urineverlies. Bent u 18 jaar of ouder? Dan heeft u vanuit uw basisverzekering recht op de eerste 9 behandelingen voor bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie. Als u meer fysiotherapie behandelingen vergoed wilt krijgen, kunt u zich hiervoor aanvullend verzekeren. 

Bekijk ook

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord