Toolkit-Maatschappelijk-Middenveld

minima den haag 2023

Informatiemiddelen Gemeentepakket 2023

Informeer je inwoners en jouw cliënt over het Gemeentepakket. Met een zorgverzekering via de gemeente heeft men veel voordelen. Een voordelige zorgverzekering met ruime vergoedingen. Bij de meeste gemeenten is het eigen risico mee verzekerd. De gemeente betaald vaak mee aan de premie en we stellen geen vragen over de gezondheid

Downloaden informatiemiddelen Gemeentepakket 2023

Download hieronder per gemeente de informatiemiddelen die je nodig hebt. In het pakket zijn o.a. flyers, voorwaarden en vergoedingenoverzichten opgenomen. Je kunt deze daarna zelf printen of digitaal verspreiden.

Belangrijke informatie voor jou!
 • Aanmelden voor het VGZ Rotterdampakket en het VGZ Zuid-Limburgpakket? Ga dan naar deze aanmeldpagina op de VGZ website!

  Aanmelden voor het VGZ Gemeentepakket? Ga dan naar deze aanmeldpagina op de VGZ website!

  Aanmelden voor het VGZ Den Haagpakket: Ga dan naar deze aanmeldpagina op de VGZ website!

 • Het eigen risico gespreid betalen voor de aanvullende verzekering Compact? (Dit geld alleen voor de gemeenten Rotterdam, Zuid-Limburg en Den Haag). Geef dan aan dat jouw cliënt even moet wachten met het aanvragen hiervan totdat zij de nieuwe polis hebben ontvangen. Zodra de polis binnen is, kunnen zij het gespreid betalen aanvragen.
 • Gezonder leven? De verzekerden van het Gemeentepakket hebben een preventiebudget. Dit budget kunnen zij gebruiken om gezond te blijven. Bijvoorbeeld voor een gezondheidscheck (online of in de buurt), een leefstijlcursus of een slaap- of valtraining. Zo helpen we onze verzekerden om gezond te blijven. Bekijk hier het complete aanbod.
 • Betalingsregeling aanvragen vanuit gemeente of door een vrijwilliger of professional uit het maatschappelijk middenveld?

  Inhoudelijke vragen over het incassobeleid? Bel 088 - 131 16 03 (van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur).

 • Soms kan het handig zijn als jij bepaalde (zorg)zaken namens jouw cliënt kan regelen. Hiervoor heb je wel toestemming nodig. Deze machtiging kun je zowel telefonisch als via een machtigingsformulier aanvragen. Vraag hier de machtiging aan.