Templates

Wat zijn pagina templates eigenlijk? Binnen het kader van de UX-Check, een initiatief dat teams ondersteunt bij het communiceren met onze leden op een menselijke, consistente en toegankelijke manier, zijn er verschillende standaardpagina's ontwikkeld op verzoek van diverse teams. Met behulp van deze templates kun je snel aan de slag, terwijl je tegelijkertijd wordt begeleid bij het beter organiseren en groeperen van de informatie die je wilt delen, of het juist onderverdelen over meerdere pagina's.

Deze templates worden voortdurend aangevuld, zodat ze voldoen aan de behoeften die worden gemeld bij de UX-Check. Momenteel worden ze al gebruikt voor onderwerpen als Gezondheid en zorg, Thuiszorg en Mantelzorg.

Hoofdpagina

Deze pagina geeft toegang tot alle themapagina’s en geeft de mogelijkheid om enkele vaak bezochte thema’s uit te lichten. Verder eindigt deze pagina met promo’s naar relevante onderdelen elders, zoals “Zorgzoeker”, “Zorgnavigatie” en “Zorgadvies”.

Themapagina

Deze pagina geeft antwoord op de belangrijkste vragen binnen een thema en geeft toegang tot (maximaal 3) onderwerp-pagina’s. Daarnaast heb je de mogelijkheid om enkele veelbezochte uitleg-pagina’s uit te lichten. De pagina kan worden afgesloten met een lijst pagina’s onder “Mogelijk interessant voor jou”, waarmee je de bezoeker kan “gidsen” naar andere onderdelen binnen de website, passend bij dit thema.

Onderwerppagina

Deze pagina geeft uitleg over de diverse onderwerpen binnen een thema. Valt er over een bepaald onderwerp meer te vertellen, dan kan je ter verdieping nog een Uitlegpagina aanmaken. De onderwerp-pagina bevat darnaast een promo “Terug naar thema”, zodat je altijd weer terug kan als je geen antwoord hebt gevonden op je vraag. Deze pagina sluit je ook weer af met “Mogelijk interessant voor jou”.

Uitlegpagina

Deze pagina geeft tot in detail uitleg over een specifiek subonderwerp. Ook deze pagina bevat een promo “Terug naar thema”, zodat je altijd weer terug kan als je geen antwoord hebt gevonden op je vraag. Deze pagina sluit je ook weer af met “Mogelijk interessant voor jou”.