Zo leest u de zorgkostenfactuur

Op de eerste pagina van uw zorgkostenfactuur vindt u de belangrijkste informatie. Hierop ziet u welk bedrag u van ons ontvangt en wanneer. Of welk bedrag nog openstaat en hoe u dit kunt betalen.


Vanaf de tweede pagina een uitleg per nota

Vanaf pagina 2 vindt u per nota een uitleg over de vergoeding en de kosten. Dit kunnen declaraties van u zijn. Of van uw zorgverlener. Zijn er meerdere nota’s gedeclareerd? Dan vindt u onderaan een handig overzichtje met alle te ontvangen en te betalen bedragen per nota.


Waar zijn de kosten precies van?

Op de zorgkostenfactuur vindt u geen gedetailleerde informatie over uw declaraties. U ziet bijvoorbeeld dat wij de kosten van de apotheek hebben vergoed. Maar niet om welke medicijnen het precies gaat. Of wij vermelden dat uw partner in het ziekenhuis is geweest. Maar niet voor welke behandeling. Dit doen wij om de privacy van u en uw gezinsleden te beschermen.

In Mijn VGZ vindt u onder 'Verbruikte zorg' meer details over de declaraties. Met uw DigiD kunt u direct veilig inloggen. U ziet hier alleen details van u zelf en van medeverzekerden tot 12 jaar. Medeverzekerden van 12 jaar en ouder kunnen hun zorgkosten zelf in Mijn VGZ inzien.

Zorgverbruik van medeverzekerde bekijken

Met een machtiging kan de hoofdverzekerde ook het zorgverbruik van een medeverzekerde bekijken. De hoofdverzekerde kan na de machtiging direct het zorgverbruik van de medeverzekerde inzien. Wel zo handig!

U regelt dit zo:

  1. De medeverzekerde logt in op Mijn VGZ. Elke medeverzekerde vanaf 12 jaar kan via DigiD zelf inloggen
  2. Ga naar het kopje 'Machtigingen' en machtig de hoofdverzekerde
  3. De hoofdverzekerde kan daarna direct zelf inloggen en de verbruikte zorg van de medeverzekerde inzien
 
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord