Zorgverzekering wijzigen

U mag elk jaar uw zorgverzekering en die van uw medeverzekerde(n) wijzigen. Dit kunt u doen vanaf 12 november tot en met 31 januari. U geeft uw wijzigingen eenvoudig door in Mijn VGZ. 

Wat kunt u wijzigen in Mijn VGZ?

  • Uw basisverzekering
  • Uw aanvullende verzekering(en)
  • Uw vrijwillig eigen risico 

Uw wijzigingen zijn binnen 5 werkdagen verwerkt in Mijn VGZ.

In januari: wijzigen kan wel, opzeggen niet

In januari kunt u wel uw pakket veranderen, maar u kunt niet meer uw basisverzekering of aanvullende verzekering opzeggen.

Log in om uw zorgverzekering te wijzigen

Tussentijds uw zorgverzekering wijzigen

Heeft u een nieuwe baan en gaat u over naar een collectieve zorgverzekering? Of gaat u juist uit de collectieve verzekering? Als hoofdverzekerde mag u op dat moment uw aanvullende verzekering aanpassen. Geef de wijziging binnen 30 dagen door in Mijn VGZ. De gewijzigde aanvullende verzekering gaat in op de datum waarop u in of uit dienst treedt. Lees meer over collectiviteit wijzigen.

18 jaar: eigen zorgverzekering

Kinderen zijn tot hun 18e gratis meeverzekerd. Zij krijgen hetzelfde pakket als de ouder met de meest uitgebreide aanvullende verzekering. Zodra uw kind 18 wordt mag hij of zij zelf een zorgverzekering afsluiten. Om uw kind hierbij te helpen hebben wij deze pagina voor 18-jarigen.

Liever telefonisch of per post de wijziging doorgeven?

Bel met onze klantenservice of stuur het ingevulde wijzigingsformulier naar:

Zorgverzekeraar VGZ
Postbus 25210
5600 RS Eindhoven 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord