Tandheelkundige selectie

Voor VGZ Tand Best geldt een tandheelkundige selectie. Dit houdt in dat u aan enkele voorwaarden moet voldoen om het pakket te krijgen. U vindt hier antwoorden op vragen over tandheelkundige selectie.

Veelgestelde vragen

 • Ik ben afgewezen voor Tand Best. Waarom is dat?
  Voor VGZ Tand Best geldt een tandheelkundige selectie. Dit houdt in dat u aan enkele voorwaarden moet voldoen om het pakket te krijgen. Bijvoorbeeld dat u jaarlijks uw gebit laat controleren. En dat u op dit moment geen grote behandelingen ondergaat of verwacht, of een beugel in de planning hebt. U hebt waarschijnlijk een afwijzing gekregen, omdat u niet aan deze voorwaarden voldoet. Tip: voor onze Alles-in-1 Pakketten geldt geen tandheelkundige selectie.
 • Wat houdt een tandheelkundige selectie in?
  Dit houdt in dat u aan enkele voorwaarden moet voldoen om het pakket te krijgen. Bijvoorbeeld dat u jaarlijks uw gebit laat controleren. En dat u op dit moment geen grote behandelingen ondergaat of verwacht, of een beugel in de planning hebt. Wij gaan dit na als u deze tandartsverzekering afsluit. Weet u vooraf al dat u hier niet aan voldoet? Kies dan voor een Alles-in-1 Pakket: een aanvullend pakket met vergoedingen voor tandheelkundige zorg, zonder tandheelkundige selectie.
 • Waarom geldt een tandheelkundige selectie?

  Juist als u zorg nodig hebt, wilt u hiervoor verzekerd zijn. Dat begrijpen wij. Maar een verzekering is bedoeld voor onzekere, onvoorziene gebeurtenissen. En dus niet voor gevallen waarin u vooraf al weet dat u zeer waarschijnlijk zorg nodig gaat hebben. Eigenlijk geldt dit dus voor alle aanvullende verzekeringen. Maar we passen de selectie alleen toe bij Tand Best.

  Natuurlijk zouden we in een ideale wereld alles willen vergoeden. Helaas is dat niet mogelijk. Wij kunnen het premiegeld van onze verzekerden maar één keer uitgeven en moeten daarom keuzes maken. Zouden we geen tandheelkundige selectie hebben? Dan zouden wij veel meer tandartskosten moeten betalen. En dit heeft weer invloed op de premie.

 • Voor wie geldt de tandheelkundige selectie?
  Deze geldt voor zowel volwassenen als voor kinderen.
 • Voor welke pakketten geldt een tandheelkundige selectie?
  Alleen voor VGZ Tand Best.
 • Ik heb nu al een pakket van VGZ met een vergoeding voor tandartskosten. Geldt de tandheelkundige selectie dan ook voor mij?
  Ja, dan geldt voor VGZ Tand Best ook een tandheelkundige selectie.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord