VGZ Gezin Basis en Uitgebreid

VGZ Gezin is een Alles-in-1 Pakket met aanvullende vergoedingen en tandartsverzekering in één. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over deze verzekering.

Veelgestelde vragen

 • Wat is het Alles-in-1 Pakket VGZ Gezin?
  VGZ Gezin is een Alles-in-1 Pakket met aanvullende vergoedingen en tandartsverzekering in één. Het biedt extra ruime vergoedingen voor zorg die belangrijk is voor gezinnen met kinderen of een kinderwens. U heeft de keuze uit VGZ Gezin Basis en VGZ Gezin Uitgebreid. VGZ Gezin Uitgebreid biedt u ruime zorg op het gebied van beweegzorg, orthodontie en kraamzorg. Verwacht u minder zorg nodig te hebben? Kies dan voor VGZ Gezin Basis.
 • Kan ik bij VGZ Gezin Basis en Uitgebreid ook een aanvullende tandartsverzekering afsluiten?
  Nee, dat is niet mogelijk en niet nodig. Zowel VGZ Gezin Basis als VGZ Gezin Uitgebreid bevatten al ruime vergoedingen voor tandheelkunde.
 • Wie is verzekerd met VGZ Gezin Basis en Uitgebreid?
  Alleen de persoon op de polis die VGZ Gezin Basis of Uitgebreid heeft kan de vergoedingen uit dit pakket gebruiken. Staan op deze polis ook kinderen tot 18 jaar? Dan krijgen zij automatisch ook VGZ Gezin Basis of Uitgebreid met bijbehorende vergoedingen. Andere personen op de polis die 18 jaar of ouder zijn kunnen dus geen gebruik maken van de vergoedingen van VGZ Gezin. Zij kunnen zelf een aanvullende verzekering afsluiten.
 • Wat is de maximale vergoeding voor tandheelkunde in het Gezin Pakket?
  Bij zowel VGZ Gezin Basis als VGZ Gezin Uitgebreid krijgt u de periodieke controle en het probleemgericht consult 100% vergoed en overige behandelingen 80%. Bij VGZ Gezin Basis krijgt u hierbij maximaal € 250 per jaar vergoed. Bij VGZ Gezin Uitgebreid maximaal € 450 per jaar.
 • VGZ Gezin Uitgebreid heeft een vergoeding voor kinderopvang, wanneer heb ik daar recht op?

  Met VGZ Gezin Uitgebreid heeft u recht op kinderopvang bij calamiteiten. VGZ biedt u kinderopvang voor kinderen tot 12 jaar bij:

  • Ziekte van uw kind, waardoor uw kind niet naar de reguliere kinderopvang kan.
  • Ziekenhuisopname van een ander gezinslid, dus dat uw partner, een ander kind of uzelf in het ziekenhuis moet verblijven.
  • De opvang vindt plaats bij u thuis.
 • Hoe regel ik kinderopvang?
  Bel hiervoor met de VGZ Zorgadviseurs: 088 – 131 16 11, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
 • Op welke termijn kunnen jullie opvang regelen?
  Binnen 2 werkdagen regelen wij professionele opvang.
 • Hoe regel ik huishoudelijke hulp bij ziekenhuisopname?
  Bel hiervoor met de VGZ Zorgadviseurs: 088 – 131 16 11, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. We regelen dat u binnen twee werkdagen huishoudelijke hulp krijgt.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord