Gespreid betalen eigen risico

Op deze pagina vindt u antwoorden op vragen over de regeling Gespreid betalen eigen risico.

Veelgestelde vragen

 • Ik heb meerdere verzekerden op mijn polis. Kan ik voor iedereen Gespreid betalen eigen risico aanvragen?
  U kunt Gespreid betalen eigen risico aanvragen voor alle verzekerden op uw polis die voldoen aan de voorwaarden gespreid betalen eigen risico. Bent u verzekeringsnemer en wilt u zelf geen gebruik maken van deze regeling? Maar een medeverzekerde op uw polis wel? Dan kunt u gespreid betalen ook alleen voor deze medeverzekerde aanvragen. Betaling van de termijnbedragen loopt wel altijd via de verzekeringsnemer.
 • Ik heb alle 10 termijnen betaald, maar ik heb mijn eigen risico niet volledig gebruikt. Hoe krijg ik mijn geld terug?
  In het eerste kwartaal van het volgende jaar krijgt u van ons een eindafrekening. Hierop ziet u precies wat u heeft betaald en hoeveel eigen risico er in rekening is gebracht. Heeft u niet uw volledige eigen risico gebruikt? Dan ontvangt u het verschil automatisch op uw rekening.
 • Kan ik na 31 januari ook nog gespreid betalen eigen risico aanvragen?

  Nee, dat kan niet meer voor dat jaar. U kunt gespreid betalen voor het verplicht eigen risico aanvragen tot en met 31 januari. Aanvragen na 31 januari zijn voor het daaropvolgende jaar. Wel kunt u hierna gebruikmaken van een gewone betalingsregeling voor uw openstaande facturen.

 • Ik wil mijn eigen risico niet meer gespreid betalen? Hoe kan ik dit stopzetten?

  U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten via Mijn VGZ. Dan ontvangt u binnen 6 weken een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug.

  Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.

 • Ik kom niet in aanmerking voor gespreid betalen eigen risico. Is er voor mij een andere regeling mogelijk?

  Ja, u kunt dan een betalingsregeling voor openstaande facturen bij ons aanvragen. Zo kunt u uw facturen toch in termijnen betalen.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord