Factuurspecificatie premie

U betaalt premie voor uw zorgverzekering en aanvullende verzekeringen. De factuurspecificatie laat zien hoe uw premie is opgebouwd.

Veelgestelde vragen

 • Ik heb een factuurspecificatie premie gekregen. Wat is dat?
  U betaalt premie voor uw zorgverzekering en aanvullende verzekeringen. De factuurspecificatie laat zien hoe uw premie is opgebouwd.
 • Er is meer premie ingehouden en ik heb geen factuurspecificatie premie ontvangen. Waarom?

  Daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn:

  • U heeft een kind meeverzekerd dat in de afgelopen periode 18 jaar is geworden. Vanaf dat moment betaalt u ook premie voor uw kind. U heeft ongeveer een maand voor de verjaardag van uw kind een vooraankondiging van deze wijziging gehad. Daarnaast hebben we u een nieuw polisblad gestuurd. U ontvangt geen factuurspecificatie premie.
  • Bij een premiebetaling in het verleden is iets mis gegaan. Hierdoor staat er nog een premiebedrag open. Dit bedrag is opgeteld bij het premiebedrag voor deze periode. U vindt dit uitgewerkt op de factuurspecificatie premie. Heeft u deze niet ontvangen? Dan is er iets fout gegaan bij het aanmaken of verzenden. Neem contact op met VGZ.
 • Wanneer ontvang ik een factuurspecificatie premie?
  Betaalt u per automatische incasso? Dan ontvangt u alleen een factuurspecificatie premie als uw situatie verandert en dit invloed heeft op uw premiebetaling. Betaalt u per acceptgiro? Dan ontvangt u bij iedere acceptgiro een factuurspecificatie premie.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord