Betalingsmogelijkheden

U kunt kiezen voor betaling via automatische incasso betalen of acceptgiro. Uw betaalwijze aanpassen kan in Mijn VGZ. U kunt hier ook aangeven of u uw facturen per post of digitaal wilt ontvangen.

2 manieren om zorgkosten te betalen

 • Automatische incasso
  Betaalt u via automatische incasso? Dan innen wij uw zorgpremie automatisch van uw bankrekening. Dat doen wij altijd vooraf. Ook de volgende kosten incasseren wij automatisch:
  • Eigen risico
  • Eigen bijdragen
  • Onterecht uitbetaalde vergoedingen
  • Termijn(en) betalingsregeling 

  Voordelen betalen via automatische incasso

  • U heeft geen omkijken naar uw betalingen
  • U kunt binnen 8 weken na de afschrijving de incasso door uw bank ongedaan laten maken 
  • U betaalt geen acceptgirokosten

  Zorgkosten boven € 220? Toch een acceptgiro

  Voor het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 220 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een factuur met acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Heeft u gekozen voor online post? Dan ontvangt u deze factuur in Mijn VGZ, de VGZ Zorg app en via mail
 • Acceptgiro

  Wilt u niet via automatische incasso betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om een acceptgiro van ons te ontvangen. Wij brengen voor het betalen van uw premie € 1,50 per acceptgiro in rekening. Dit geldt ook wanneer u een betalingsregeling met ons treft en u wilt hiervoor acceptgiro's ontvangen. U voorkomt dit door via automatische incasso te betalen. Of te kiezen voor digitale post.

  Facturen per post of digitaal (Mijn VGZ, VGZ Zorg app en mail) ontvangen

  In Mijn VGZ kunt u bij Mijn instellingen aangeven dat u uw facturen online wilt ontvangen. Alle nodige gegevens voor de betaling worden dan automatisch overgenomen. Zo weet u zeker dat de betaling goed gaat. En betaalt u geen acceptgirokosten. Kiest u hiervoor? Dan ontvangt u uw facturen in de VGZ Zorg app, Mijn VGZ en via mail. En betaalt u uw facturen eenvoudig met een druk op de knop via iDEAL.

  Gebruik altijd het betalingskenmerk

  Gebruikt u de acceptgiro niet en maakt u het bedrag op uw eigen manier over? Vul dan bij betalingen aan VGZ altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in. Let op: zet dit nummer in het veld 'Betalingskenmerk' en niet in 'Omschrijving'. Zo weten wij welke factuur u betaalt. Het betalingskenmerk staat op de acceptgirokaart of op uw factuur in Mijn VGZ.

  Ontvangen wij een betaling van u zonder betalingskenmerk? Dan verwerken wij met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

  IBAN van VGZ

  Het IBAN van VGZ is NL91 INGB 0003 0000 47.

Collectief verzekerd via uw werkgever?

Bent u via uw werkgever collectief verzekerd bij VGZ? Dan wordt uw premie meestal ingehouden op uw salaris. U bepaalt wel zelf hoe u uw overige zorgkosten (zoals uw eigen risico) betaalt. De betalingswijze hiervoor past u aan in Mijn VGZ (inloggen met DigiD).

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord