Wijkverpleging: zorg weer dichtbij

VGZ wil zorg persoonlijk en betaalbaar houden. Daarom richten wij de zorg slimmer in, door samen met u én de zorgverleners de zorg zoveel mogelijk dichtbij te organiseren. Wijkverpleging helpt.

Verpleegkundige terug in de wijk

De verpleegkundige in uw wijk coördineert de verpleging en verzorging thuis. Thuiszorg nodig? De verpleegkundige kijkt naar uw specifieke zorgbehoeften. En brengt samen met u in kaart welke ondersteuning u nodig heeft. Zo is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen. De zorg staat dichter bij u en er is minder hinder van regels en bureaucratie.

Vergoeding verpleging en verzorging thuis vanuit basisverzekering

De verpleging en verzorging die u thuis ontvangt wordt vanuit uw basisverzekering vergoed. Denk hierbij aan een verpleegkundige die u wast of helpt met steunkousen aantrekken. U betaalt voor deze zorg geen verplicht eigen risico of eigen bijdrage meer. Lees meer over de vergoeding van verpleging en verzorging thuis.

Wijknetwerken

Om zorg dichter bij u te organiseren hebben wij de afgelopen jaren met verschillende gemeenten wijknetwerken ingericht. In een wijknetwerk zitten onder andere maatschappelijk werkers, woningbouwcorporaties en huisartsen. De wijknetwerken houden rekening met wat u en uw omgeving zelf nog kunnen. En zoeken naar een wijkgerichte aanpak van zorg en welzijn. Zo worden buurtbewoners aangemoedigd elkaar te helpen. De zorg wordt afgestemd op uw specifieke situatie en wensen. Dat is wel zo fijn. 

VGZ Zorgadviseurs

Heeft u zorg nodig en wilt u weten hoe dit bij u in de buurt geregeld kan worden? Bel dan met onze zorgadviseurs. Zij bekijken uw situatie, geven persoonlijk advies en begeleiden u. Een thuiszorgorganisatie vinden: Gebruik de Zorgzoeker.
 
De Zorgzoeker helpt u met zoeken naar een geschikte thuiszorgorganisatie. Hier ziet u meteen of wij een contract hebben met de instelling. Heeft u zelf een goede of juist minder goede ervaring met een zorgverlener? Deel uw ervaring in de Zorgzoeker. U helpt hiermee ook andere verzekerden bij het maken van hun keuze.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord