Wijkverpleging: zorg dichtbij

VGZ wil zorg persoonlijk en betaalbaar houden. Door samen met jou en de zorgverleners de zorg zoveel mogelijk dichtbij te organiseren: in de wijk. De wijkverpleegkundige kijkt samen met jou wat je nodig hebt.

Verpleegkundige in de wijk

De verpleegkundige in jouw wijk coƶrdineert de verpleging en verzorging thuis. Thuiszorg nodig? De verpleegkundige kijkt naar jouw zorgbehoeften. En brengt samen met jou in kaart welke hulp je nodig hebt. Zo kun je langer thuis blijven wonen. De zorg staat dichter bij je en er is minder last van regels en bureaucratie. Veelgestelde vragen over wijkverpleging (verpleging en verzorging) met daarbij de antwoorden vindt je op deze pagina.

Vergoeding verpleging en verzorging thuis uit basisverzekering

Voor de verpleging en verzorging die je thuis ontvangt, krijg je een vergoeding uit jouw basisverzekering. Denk hierbij aan een verpleegkundige die je helpt bij het douchen of aankleden. Of samen met jou kijkt welke hulpmiddelen voor jou handig zijn.

Je betaalt voor deze zorg geen verplicht eigen risico of eigen bijdrage. Lees meer over de vergoeding van verpleging en verzorging thuis. 

VGZ Zorgadviseurs

Heb je zorg nodig en wil je weten hoe dit bij jou in de buurt geregeld kan worden? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs. Zij bekijken jouw situatie, geven persoonlijk advies en begeleiden je. Een thuiszorgorganisatie vinden: gebruik de Zorgzoeker.

De Zorgzoeker helpt je met zoeken naar een geschikte thuiszorgorganisatie. Hier zie je meteen of wij een contract hebben met de instelling. Heb je zelf een goede of juist minder goede ervaring met een zorgverlener? Deel jouw ervaring in de Zorgzoeker. Je helpt hiermee ook andere verzekerden bij het maken van hun keuze.