Wijkverpleging: zorg dichtbij

VGZ wil zorg persoonlijk en betaalbaar houden. Door met u en de zorgverleners de zorg zoveel mogelijk dichtbij te organiseren: in de wijk. De wijkverpleegkundige kijkt samen met u wat u nodig heeft.

Verpleegkundige in de wijk

De verpleegkundige in uw wijk coördineert de verpleging en verzorging thuis. Thuiszorg nodig? De verpleegkundige kijkt naar uw precieze zorgbehoeften. En brengt samen met u in kaart welke ondersteuning u nodig heeft. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. De zorg staat dichter bij u en er is minder hinder van regels en bureaucratie. Veelgestelde vragen over wijkverpleging - verpleging en verzorging – met daarbij de antwoorden vindt u op deze speciale webpagina.

Vergoeding verpleging en verzorging thuis uit basisverzekering

Voor de verpleging en verzorging die u thuis ontvangt, krijgt u een vergoeding uit uw basisverzekering. Denk hierbij aan een verpleegkundige die u wast. Of samen met u kijkt welke vaardigheden of hulpmiddelen voor u handig zijn.

U betaalt voor deze zorg geen verplicht eigen risico of eigen bijdrage. Lees meer over de vergoeding van verpleging en verzorging thuis. 

VGZ Zorgadviseurs

Heeft u zorg nodig en wilt u weten hoe dit bij u in de buurt geregeld kan worden? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs. Zij bekijken uw situatie, geven persoonlijk advies en begeleiden u. Een thuiszorgorganisatie vinden: gebruik de Zorgzoeker.

De Zorgzoeker helpt u met zoeken naar een geschikte thuiszorgorganisatie. Hier ziet u meteen of wij een contract hebben met de instelling. Heeft u zelf een goede of juist minder goede ervaring met een zorgverlener? Deel uw ervaring in de Zorgzoeker. U helpt hiermee ook andere verzekerden bij het maken van hun keuze.