Zorgvernieuwingen

Ideeën die de zorg goed én betaalbaar houden

Wij zijn voortdurend op zoek naar zorgvernieuwingen van zorgaanbieders. Zodat ook andere zorgaanbieders en patiënten daar gebruik van kunnen maken. Zo verminderen we verspilling en houden we de zorg betaalbaar. U krijgt goede zorg en wordt sneller en efficiënter geholpen. En niet onbelangrijk: uw premie blijft zo laag mogelijk!

Zinnige Zorg Award 2017

Voor de Zinnige Zorg Awards van 2017 heeft VGZ opnieuw tien ideeën rondom zorgvernieuwing genomineerd. Welke zorgaanbieder krijgt deze prijs en een budget om zijn idee een stap verder te brengen? Dat is aan u! Tussen 15 mei en 4 juni kunt u stemmen op 1 van de 10 genomineerden.

Binnen een uur de uitslag van borstfoto's

 

Voor geen enkele vrouw is borstonderzoek een pretje. Maar het vervelendst is vaak het lange wachten op de uitslag van het onderzoek. Daar heeft de Breast Clinic van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) wat op gevonden: radiologen geven de uitslag zelf. Dan hoeven patiënten niet op medisch overleg te wachten en ze hebben binnen een uur de uitslag.

 

In deze video vertelt Melati van der Kooij over haar ervaringen met deze vorm van zorgvernieuwing.

Minder insuline door aanpassing leefstijl

Zinnige Zorg Award 2016 

De winnaar van de gouden Zinnige Zorg Award 2016 was ‘Keer Diabetes Om’. Een programma waarin deelnemers met diabetes toewerken naar een structurele leefstijlverbetering. Met resultaat: tweederde van de deelnemers heeft minder tot geen insuline meer nodig. Hebt u diabetes type 2 en bent u verzekerd bij VGZ? Keer uw diabetes om! Wij vergoeden de programmakosten.

Kijk voor meer informatie op keerdiabetesom.nl

Voorkom zelf urineverlies

Voorkom zelf urineverlies 

Een welverdiende tweede plek bij de Zinnige Zorg Awards was in 2016 voor het zelfhulpprogramma van Incocure. Dit programma helpt vrouwen met urineverlies aan een goede diagnose en een persoonlijk behandelplan. Dit persoonlijke plan vergroot de kans op succes en neemt bij veel vrouwen onzekerheid weg. 

Bekijk de video van Incocure

Zorgvernieuwingen in de praktijk

Altijd een veilige plek om op terug te vallen

Monique Peeters is het vangnet voor mensen met psychische klachten die buiten de reguliere tijden niet bij hun huisarts terechtkunnen. Zo hebben deze mensen altijd een veilige plek om op terug te vallen. Lees het blog.

Zorg die past bij uw persoonlijke situatie

Radboudumc verbetert de ouderenzorg door beter te kijken naar de persoonlijke situatie van de patient. Zo kijkt geriater Yvonne Schoon of een kwetsbare oudere ook daadwerkelijk voordeel haalt uit een ingrijpende operatie. Lees het blog.

Minder ziekenhuisopnames sneller naar huis

In Bernhoven zijn artsen 24/7 werkzaam op de spoedeisende hulp. En schakelen waar nodig andere specialisten in. Resultaat: snel een diagnose en een passend behandelplan. Clementine Wijkmans (52) deelt haar ervaringen.

Genomineerden Zinnige Zorg Awards 2017

Inmiddels zijn de genomineerden voor de Zinnige Zorg Awards 2017 bekend. De nominaties variëren van thuiszorg voor psychiatrische patiënten tot minder onnodige pacemakers. En van eenvoudig een stoma reinigen tot een e-consult voor kinderen met astma. Voor alle genomineerden wordt nu een filmpje gemaakt waarin de betreffende zorgvernieuwing centraal staat. Op 15 mei plaatsen we alle filmpjes online en kan het stemmen beginnen! U stemt toch ook voor zorgvernieuwing?

Bekijk de tot nu toe gepubliceerde filmpjes van de zorgvernieuwingen.

Voor goede zorg zorg je samen