Zorg & VGZ
Categorieën: Diabetes
Door:    8 juni 2016

‘Keer diabetes om’ wint Zinnige Zorg Award 2016

Leven mét diabetes type 2, maar met minder of zelfs zónder medicijnen? Het klinkt misschien als een sprookje, maar het kan met de juiste leefstijl en voeding! Met deze zorgvernieuwing won Stichting Voeding Leeft dinsdag de gouden VGZ Zinnige Zorg Award.

En de winnaar is…

In de afgelopen 3 weken brachten bijna 6.000 mensen hun stem uit op een van de tien Zinnige Zorg nominaties. Tijdens de feestelijke avond op dinsdag 7 juni waren alle 10 genomineerden van de partij. Op basis van de stemmen bleven er drie finalisten over. Zij presenteerden hun zorgvernieuwing aan de vakjury die bestond uit Ab Klink (VGZ), Dianda Veldman (NPCF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl).

De jury beoordeelde de drie overgebleven initiatieven op drie criteria:

  • wat betekent het voor de patiënt
  • hoe innovatief is het idee
  • wat is het maatschappelijk belang

'Keer diabetes om' bleek het meest veelbelovende idee en won daarmee de gouden award en € 10.000. Met deze geldprijs kan de winnaar verder werken aan vernieuwingen in de zorg.

Keer diabetes om

Innovatief en aansprekend

“Leefstijl als geneesmiddel, dat is innovatief en aansprekend” oordeelde de jury over ‘Keer diabetes om’. Ab Klink, lid van de Raad van Bestuur van VGZ: “Ook het feit dat diabetespatiënten elkaar ondersteunen bij het veranderen van de leefstijl en het eetpatroon spreekt ons aan”.

Zilver en brons

Het zelfhulpprogramma van IncoCure  sleepte dinsdag een zilveren award en € 5.000 in de wacht. Dit programma helpt vrouwen met ongewild urineverlies met een goede diagnose en behandelplan. De bronzen award en € 2.500 gingen naar de ‘Moet ik naar de dokter-app’. De app helpt mensen die twijfelen of zij met een klacht wel of niet naar de huisarts moeten.

Zinnige zorg

Samen met zorgaanbieders werken wij aan zinnige zorg. Dat is zorg die slimmer en betaalbaarder is. En met meer aandacht voor u. Met de Zinnige Zorg Award zetten wij een aantal zorgvernieuwingen in de schijnwerpers.

Keer Diabetes Om wint Zinnige Zorg Award 2016