Keer Diabetes Om: voeding als medicijn

Dagelijks medicatie gebruiken om uw diabetes type 2 aan te pakken? Het kan ook anders. Met minder of zelfs helemaal geen medicijnen. Zo blijkt uit de eerste tussentijdse resultaten van ‘Keer Diabetes Om’ in Uden. In dit project wordt voeding als medicijn gebruikt. Met succes.

Het project ‘Keer Diabetes Om’

Het project ‘Keer Diabetes Om’ is een initiatief van VGZ, Voeding Leeft en Zorggroep Synchroon. In dit project helpen deskundigen met het aanpassen van de leefstijl. Samen met een lifestylecoach, diëtist, kok en een praktijkondersteuner leert u gezonder (én smakelijker) te eten en meer te bewegen. Zo krijgt u als patiënt weer regie over uw eigen gezondheid.

Bijna 70% van deelnemers nu medicatievrij

Uit de proef blijkt dat ruim twee derde van de 55 deelnemers met diabetes type 2 sinds deelname aan het project geen of veel minder diabetesmedicatie gebruikt. Prachtig nieuws voor de patiënt. Niet meer afhankelijk zijn van medicijnen geeft veel vrijheid en is simpelweg gezonder. Daarnaast verbetert de kwaliteit van de zorg en zorgt het voor lagere zorgkosten.

Meer informatie

Op dit moment loopt er een nieuwe proef. Worden ook daar positieve resultaten behaald? Dan kunt u deze zorg straks mogelijk op meerdere plekken in Nederland krijgen. Wilt u tot die tijd meer informatie over Keer Diabetes Om? Kijk dan op www.keerdiabetesom.nl.

Keer diabetes om

Diabetes aanpakken zonder medicatie? Het kan!