Breast Clinic wint Zinnige Zorg Award 2017

Tijdens een spannende finale is de Breast Clinic van het Albert Schweitzer Ziekenhuis uitgeroepen tot winnaar van de tweede editie van de Zinnige Zorg Award.

Hun idee 'Binnen een uur de uitslag van borstfoto's' kreeg de beste beoordeling van de vakjury én de meeste stemmen van het publiek. Breast Clinic wint hiermee 10.000 euro om verder te werken aan innovatie in de zorg.

Bekijk de andere winnaars

Stemmen op zorgverbeteringen

Drie weken lang kon het Nederlandse publiek via de website van VGZ stemmen op een van de tien genomineerden voor de Zinnige Zorg Award. Op dinsdag 6 juni was het zover; de drie initiatieven met de meeste stemmen mochten hun idee pitchen tijdens de speciale finaleavond. Naast Breast Clinic kregen de bedenkers van de stomadouche en een chirurg van ziekenhuis Bernhoven nog de kans om hun presentatie te houden.

De drie finalisten: wat leveren ze de patiënt?

Deze drie finalisten vertelden hoe zij werken aan een concrete verbetering in de zorg. Maar wat leveren de ideeën van deze drie kanshebbers nu daadwerkelijk op voor de patiënt?

  • De Breast Clinic levert een flinke tijdsbesparing op voor elke patiënt die een borstfoto moet laten maken. Binnen een dag kan deze kliniek namelijk uitsluitsel geven of een patiënt borstkanker heeft of niet.
  • De ontwikkelaars van de stomadouche merken dat stomadragers met hun hulpmiddel een gezondere huid en een betere hygiëne hebben. Ook worden kosten bespaard op stomazakjes en zalfjes en doordat er minder bezoek aan specialisten nodig is.
  • Patiënten van ziekenhuis Bernhoven die de digitale keuzehulp invullen en daarna in gesprek gaan met de chirurg, profiteren van een behandelplan dat past bij hun levensfase en hun persoonlijke situatie.

De meeste stemmen gaan naar..

De vakjury én het publiek riepen de Breast Clinic dus uit tot winnaar. Alle mensen die hebben gestemd willen we bedanken voor hun deelname. Hopelijk laat u volgend jaar weer uw stem gelden en beslist u mee over zinnige zorg.

Zinnige zorg

Wij belonen graag zorgaanbieders die zich maximaal inzetten voor het veranderen en vernieuwen van de zorg. Deze zorgaanbieders zijn bezig met een zoektocht naar zorg die beter is voor de patiënt en daardoor leidt tot beheersbare premies. Dit verstaan wij onder zinnige zorg. De tien genomineerden zijn hier enkele voorbeelden van die bewijzen dat de zorg beter én efficiënter kan.