Ook in 2022 zijn wij er graag voor u. En bent u verzekerd van goede zorg. Wij hebben de belangrijkste informatie over uw zorgverzekering hieronder op een rij gezet.

Icoon verandering  Wat verandert er voor mij in 2022

Bent u benieuwd wat er volgend jaar wijzigt in uw zorgverzekering? Bekijk dan het wijzigingsoverzicht. Dit wijzigingsoverzicht heeft u ook als bijlage bij de mail of brief over uw nieuwe premie ontvangen. Staat een zorgsoort niet in het overzicht van wijzigingen? Dan is hierin niets gewijzigd. U ontvangt dezelfde vergoeding als in 2021.

Snel een vergoeding in 2021 en 2022 bekijken

Kies de gewenste vergoeding en u ziet wat u dit jaar en volgend jaar vergoed krijgt. Zo weet u gelijk of er iets voor u wijzigt.

Heeft mijn zorgverlener een contract?

Wilt u weten of uw zorgverlener volgend jaar een contract heeft met VGZ? Zoek uw zorgverlener en ontdek of uw zorg wordt vergoed.

Icoon zorgverzekering  Mijn zorgverzekering in 2022

Mijn premie en eigen risico

Bekijk uw premie en eigen risico voor 2022 in Mijn VGZ. Daar kunt u ook de hoogte van uw eigen risico wijzigen. Of aanvragen om deze gespreid te betalen.

Mijn zorgverzekering vergelijken

Twijfelt u of uw huidige pakket nog bij u past? In Mijn VGZ kunt u pakketten vergelijken. Zo kiest u het pakket dat het beste aansluit bij uw zorgbehoeften.

Mijn zorgverzekering aanpassen

Wilt u graag uw zorgverzekering aanpassen voor 2022? Bijvoorbeeld een hoger of lager eigen risico kiezen? Dat kan eenvoudig in Mijn VGZ.

Icoon vragen  Veelgestelde vragen

  • Wanneer kan ik mijn zorgverzekering aanpassen of opzeggen?

    U kunt uw zorgverzekering opzeggen tot en met 31 december 2021. Uw zorgverzekering aanpassen kan tot en met 31 januari 2022 in Mijn VGZ. Bekijk meer informatie over uw zorgverzekering aanpassen.

  • Heb ik recht op zorgtoeslag?

    Als de zorgpremie niet in verhouding staat tot uw inkomen, is er de zorgtoeslag om dit te compenseren. U kunt zorgtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Lees meer over zorgtoeslag.