Adres wijzigen

Uw gemeente geeft het aan ons door

Gaat u verhuizen of bent u net verhuisd? Geef uw adreswijziging altijd door aan uw gemeente. Wij ontvangen de wijziging van uw adres dan automatisch. U hoeft hiervoor dus niets te doen. Bekijk ook andere tips om de zorg op uw nieuwe adres goed te regelen.

Adres wijzigen

Adres wijzigen

U hoeft uw adreswijziging niet aan ons door te geven. Wij krijgen uw nieuwe adres van uw gemeente en passen uw gegevens direct aan. Dat is wel zo makkelijk. Binnen 7 werkdagen kunt u via Mijn VGZ zien of uw nieuwe adres juist is doorgevoerd.

Adres wijzigen
Vind eenvoudig een nieuwe tandarts of huisarts

Vind eenvoudig een nieuwe tandarts of huisarts

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts of huisarts?

Vul in de Zorgzoeker uw nieuwe adres in en vind tandartsen en huisartsen bij u in de buurt.

Liever persoonlijk advies?

Onze zorgadviseurs helpen u graag bij het vinden van een nieuwe tandarts of huisarts. 
Bel 088 - 131 16 11

Doe een verzekeringscheck!

Is uw gezinssituatie veranderd?

Bent u zwanger, of gaat uw kind uit huis? Bij elke verandering in uw leven kan het zijn dat uw zorgverzekering niet meer goed bij u past. We bieden u hiervoor een gratis verzekeringscheck aan. Daarbij kijken we samen met u of een ander pakket volgend jaar beter past bij uw nieuwe situatie.

Gaat u samenwonen?

Hebt u of uw partner een collectieve verzekering bij VGZ? Dan kunt u besluiten om samen gebruik te maken van een van de collectieve verzekeringen van VGZ. Dit kan voordeel in uw premie opleveren.

Verhuist u naar een andere stad?

Geen zorgen, wij hebben in het hele land contracten gesloten met zorgaanbieders. Kijk in de Zorgzoeker en vind zorgaanbieders in de buurt van uw nieuwe huis.

Adres wijzigen

Doe een verzekeringscheck!

088 – 131 16 51

U betaalt uw gebruikelijke belkosten.
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Veelgestelde vragen

Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u gaat wonen. De gemeente past uw adres aan in de Basisregistratie personen (BRP). U hoeft de adreswijziging niet aan ons door te geven. Wij krijgen uw nieuwe adres van uw gemeente.

Let op: geef uw verhuizing binnen 5 dagen aan uw gemeente door.

Geldt een van onderstaande situaties voor u? Dan kunt u soms tussentijds uw zorgverzekering wijzigen.

  • U gaat scheiden
  • U gaat wonen, werken of studeren in het buitenland
  • Uw werksituatie verandert
  • VGZ wijzigt de verzekeringsvoorwaarden in uw nadeel
 

Bel in deze situaties voor een gratis verzekeringscheck: 088 - 131 16 51. Wij denken graag met u mee. Zodat u een pakket hebt dat het best bij uw situatie past.

Uw zorgverzekering is gekoppeld aan de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) via uw burgerservicenummer (BSN). Hebt u een nieuw adres doorgegeven aan uw gemeente? Dan worden wij automatisch op de hoogte gebracht. Wij verwerken uw adreswijziging gemiddeld binnen 7 werkdagen.

Als u verhuist naar het buitenland gelden er speciale regels voor uw zorgverzekering. Kijk voor meer informatie op onze pagina Wonen, werken of studeren in het buitenland.

Met hart voor zinnige zorg