Nog vragen?

Bel onze klantenservice:

0900 - 84 90 (gebruikelijke belkosten)

Werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur

Betalingen na overstappen of wijzigen polis

Ik ben overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Maar jullie hebben de premie voor januari nog geïncasseerd. Wanneer krijg ik die terug?

Dat ligt eraan wanneer wij uw overstap precies hebben verwerkt. U krijgt van ons een bericht als de polis definitief is beëindigd. De te veel betaalde premie staat 10 werkdagen daarna op uw rekening.

Naar boven

Jullie incasseren nog zorgkosten terwijl ik sinds 1 januari ben overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Hoe kan dat?

Zorgaanbieders mogen tot een jaar na afloop van uw behandeling een nota bij ons indienen. Dus kan het zijn dat we hiervoor nog kosten in rekening brengen. Bijvoorbeeld voor uw eigen risico.

Naar boven

Ik heb mijn aanvullende verzekering aangepast na 1 januari 2017. Maar ik betaal voor januari en februari nog de ‘oude premie’. Hoe zit dat?

U betaalt uw premie altijd vooraf. Op de 27ste brengen we uw premie voor de volgende maand al in rekening.

  • Hebt u uw zorgverzekering tussen 9 januari en 23 januari gewijzigd? Dan schrijven we rond 27 januari de premie voor februari af. Bij die betaling verrekenen we de te veel of te weinig betaalde premie van januari.
  • Hebt u uw zorgverzekering tussen 24 januari en 1 februari gewijzigd? Dan verrekenen wij rond 27 februari (betaling voor maart) de te veel of te weinig betaalde premie van januari en februari.

Naar boven

Waarom moet ik in januari twee keer premie betalen?

U betaalt uw premie altijd vooraf. Elke maand incasseren wij rond de 27ste de premie van de maand erop. Dus rond 27 december incasseren wij de premie van januari. Uw aanmelding was ná deze datum. Wij hebben de premie van januari daarom pas op 16 januari geïncasseerd. Dit is een soort inhaalincasso. Daarna hebben wij op 27 januari de premie van februari geïncasseerd.

Naar boven

Ik ben vanaf januari bij jullie verzekerd, maar ik heb nog niks betaald. Wanneer gaan jullie dat incasseren?

Hebt u uw zorgverzekering tussen 9 januari en 1 februari afgesloten? Dan schrijven wij rond 27 januari de premie voor januari én februari af. Houd er dus rekening mee dat wij een hoger bedrag afschrijven. Als dat te veel is in één keer, kunt u vast het betalingskenmerk opvragen en zelf aan ons betalen. Ook kunt u de incasso storneren en daarna een betalingsregeling met ons afspreken.

Hierna schrijven wij de premie elke maand rond de 27e af. U betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.

Naar boven

Waarom incasseren jullie € 38,50 bovenop de premie voor februari 2017? Ik heb het gespreid betalen eigen risico niet aangevraagd voor 2017.

Het gespreid betalen van het eigen risico 2016 startte in april (met de premie voor mei). De incasso van januari 2017 (premie februari) was de laatste termijn voor 2016. De eindafrekening volgt in maart.

Naar boven

Met hart voor zinnige zorg