Magazine Bij VGZ

Wat is Zinnige zorg? In Bij VGZ leest u hier meer over en vertellen we onder meer over de initiatieven van zorgaanbieders om de zorg nog slimmer en beter te maken. Natuurlijk kunt u ook de oplossing van de puzzel inzenden.

Lees Bij VGZ

 

Moet VGZ een nieuwe pruik vergoeden?

Door chemotherapie verliest mevrouw Van Vught haar haar. Met goedkeuring schaft ze via haar zorgaanbieder een pruik aan, die vergoed wordt. Vijf maanden later vraagt de zorgaanbieder een extra pruik (wisselpruik) aan, omdat de huidige pruik van mevrouw is versleten door overmatig zweten door de chemotherapie. Wij wijzen de aanvraag af. De huidige pruik moet volgens ons twaalf maanden meegaan. Mevrouw Van Vught is het hier niet mee eens.

De feiten op een rij

  • Vanuit de basisverzekering is er eenmaal per twaalf maanden recht op vergoeding van een pruik voor een bedrag van € 414,50.
  • Eenmaal in de vijf jaar is er recht op vergoeding van een wisselpruik.
  • De afwijzing is door ons niet duidelijk toegelicht, wij wijzen er alleen op dat de overheid de regels bepaalt.
 Uw mening geven of deelnemen aan de puzzel?


VGZ puzzelprijzen

Puzzel mee en win!

Weet u het antwoord op de prijspuzzel van deze editie van 'bij VGZ'? Stuur uw antwoord in en maak kans op één van de mooie prijzen! Inzenden kan tot 31 december 2017. De winnaars krijgen bericht.

Stuur uw antwoord in

Uw mening telt!

Wat vond u van dit nummer van 'bij VGZ'? Neem gerust contact met ons op om uw mening te delen. Misschien ziet u bepaalde items graag terug. Of hebt u suggesties ter verbetering. Ook als u het magazine niet meer per post wilt ontvangen, kunt u dat ons laten weten. Stuur een e-mail naar redactie@vgz.nl, want wij zijn benieuwd naar uw mening!

Met hart voor zinnige zorg