De persoonlijke gids is geen behandeling. Dat laten wij uiteraard helemaal over aan jouw artsen. De gids biedt je hulp bij het leren leven met hartfalen.

In de gesprekken kun je 2 dingen verwachten

  1. Samen met de gids bespreek je wat je nog kunt en wat jij misschien ook nog graag wilt doen. De gids helpt je vervolgens om jouw persoonlijke doelen te bereiken.
  2. De gids luistert ook graag naar wat jij wilt vertellen. Misschien zoek je bepaalde zorg of zelfhulp. Of wil jij weten hoe je omgaat met onzekerheid of hoe je beter kunt slapen. De gids kan je dan tips geven.

Jij bepaalt natuurlijk zelf wat je doet met de hulp en tips van de gids.

Je kunt meedoen als je

  • 18 jaar of ouder bent
  • de diagnose hartfalen hebt
  • woont in omgeving Eindhoven of Nijmegen

Je kunt ook meedoen als je nog een andere aandoening hebt, bijvoorbeeld diabetes. Belangrijk is wel dat je thuis bent en niet in een ziekenhuis verblijft.

In het eerste halfjaar kunnen wij 120 mensen persoonlijk gidsen. Als meer dan 120 mensen willen meedoen, maken wij een keuze uit de aanmeldingen. Hierbij zorgen wij ervoor dat mensen van verschillende leeftijden en geslachten kunnen meedoen. Wij doen dit omdat wij willen leren hoe wij jou bij hartfalen het best kunnen helpen. Als verschillende mensen meedoen, leren wij hiervan het meest.

Op dit moment loopt de testperiode en kun je je niet meer aanmelden.

Of nog iemand anders aan de gesprekken mag meedoen

Natuurlijk mag dat. Dat kan zelfs heel fijn zijn, juist ook voor jezelf. Bij het gesprek kan bijvoorbeeld ook een partner, kind of mantelzorger aanwezig zijn. Maar soms is het juist goed als de persoonlijke gids het gesprek met jou alleen kan hebben.

Waarom wij jou deze gids aanbieden

Wij bieden jou deze service aan, omdat wij willen bijdragen aan een gezonder Nederland. Jouw gezondheid staat bij ons voorop. Daarom bieden wij jou informatie en advies om zo goed mogelijk met je aandoening te leven. Samen zorgen we zo voor een gezonder Nederland.

Nieuwe manier om jou te helpen

De persoonlijke gids bij hartfalen is nieuw. Natuurlijk hebben we zo goed mogelijk bedacht hoe we jou kunnen helpen. Maar dat weten we niet zeker. Ook daarom is het fijn dat je meedoet. Want wat jij ons vertelt, daar kunnen we de gids ook mee verbeteren. Zo helpen wij elkaar en ook andere mensen.

Wie is de gids

Bij VGZ hebben we een team speciaal opgeleid om jou goed te informeren. Zij zijn allemaal ervaren medewerkers van onze serviceafdeling.

Wat voor jou de kosten zijn van deelname aan de gids

Jij hebt géén kosten. Gebruik van de persoonlijke gids is voor jou gratis.

Hoe we omgaan met persoonlijke informatie

Voor jouw deelname en het houden van de gesprekken is wat informatie nodig. Daarom vragen wij jou om voor deelname een kort formulier in te vullen. Deze informatie gebruiken wij alleen in het halfjaar dat jij gebruik maakt van de persoonlijke gids. Daarna verwijderen wij jouw gegevens.

Als je deelneemt, vragen we jou een toestemmingsformulier te ondertekenen en aan ons op te sturen. In het formulier noemen we deze gebruiksvoorwaarden en deze privacyverklaring.

VGZ samen voorop met

We organiseren deze nieuwe service in de omgeving Eindhoven en Nijmegen met het Catharina Ziekenhuis, het Máxima Medisch Centrum en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Daarnaast ondersteunen de volgende organisaties dit initiatief ook KBO, Nederlands Hartnetwerk en Harteraad.

Heb je nog vragen?

Bel 088 131 1680 (gebruikelijke belkosten).

Maandag en vrijdag: 14.00 tot 17.00 uur.