U zorgt voor anderen. Wij zorgen voor u.

Vrouwelijke arts met stethoscoop om haar hals staat in de gang van een ziekenhuis
Speciaal voor u
Workshops, tips en
psychische ondersteuning

Het coronavirus heeft u als ziekenhuismedewerker uitzonderlijk getroffen. Eerst de drukke, intensieve diensten om de corona-patiënten op te vangen. Nu de nieuwe stroom aan uitgestelde, reguliere zorg. Velen van u zijn ongekend druk en u wordt gevraagd om flexibel te zijn. Soms staat u voor dilemma’s. Als u niet de zorg kunt geven die u gewend bent te geven. Het kan ook zijn dat het werk op uw afdeling juist is afgenomen. En u drukke collega’s graag zou ondersteunen. In deze situaties is het heel normaal om gevoelens van angst, machteloosheid, constante alertheid of verdriet te ervaren.

 

Concrete hulp, workshops en tips

Met deze workshops, tips en psychische hulp hopen wij u een hart onder de riem te steken. U zorgt voor anderen. Wij zorgen graag voor u.

Online hulp bij stress van werken in de zorg

Wilt u weten hoe u kunt omgaan met de stress en onzekerheid van het werken in de zorg in tijden van corona? Op het OpenUp-platform vindt u programma's, informatie, tips en adviezen. Speciaal voor mensen in de zorg.

Wat is OpenUp?

De website OpenUp.care biedt informatie en inspiratie om te komen tot een positieve gedragsverandering. Ook is het mogelijk om eenvoudig contact te maken met een psycholoog. OpenUp is een initiatief van zorginstelling iPractice. 

Eens praten met een psycholoog? Plan direct een gesprek 

Met OpenUp (video)belt of chat u vandaag nog met een psycholoog. Om uw hart te luchten, emoties te ventileren en te bespreken waar u tegenaan loopt. Dat kan gewoon vanuit huis. Op werkdagen tussen 8.30 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Een consult duurt 25 minuten. En als het nodig is, dan kan er een vervolgconsult worden gepland. 

 

Hoe werkt het?

  1. Plan hieronder een consult bij OpenUp 
  2. U ontvangt een bevestiging met daarop de inbelgegevens
  3. Start uw gesprek op de afgesproken tijd

Let op: Bent u verzekerd bij VGZ? Dan kunt u hiervan kosteloos gebruik maken.

Tips voor mensen in de zorg

Hoe gaat u om met stress in de zorg? Hoe zorgt u dat het thuis goed geregeld is? En hoe zorgt u ook goed voor uzelf?

Beter ontspannen met onze extra's

Grip op coronastress

Online workshop

De coronacrisis heeft veel invloed op uw leven: verplicht thuiswerken, negatieve gevoelens en meer. Met deze online workshop leert u om te gaan met deze nieuwe situatie.

Goed gewaardeerde mindfulness app

Mindfulness coach 

App

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? En leven in het hier en nu? Probeer gratis de Mindfulness coach app voor meer energie en ontspanning.

Nooit meer slecht slapen

Beter slapen

Online workshop

Slaapt u slecht? Goed slapen is helaas niet altijd vanzelfsprekend. U kunt uw slaapgedrag veranderen. 

Beter voor uzelf als mantelzorger zorgen

Balans bij mantelzorgen

Online workshop

Het is fijn om te kunnen zorgen voor een ander. Maar de druk op mantelzorgers is hoog. Tijd voor uzelf schiet er bij in. Leer de balans te houden. Gezond zorgen kunt u leren.

ophouden met piekeren kunt u leren

Minder piekeren

Online workshop

 

Veel piekeren zorgt voor spanningen en stress. Reden te meer om piekergedrag te lijf te gaan. In deze workshop leren uw medewerkers inzicht te krijgen in hun piekergedrag en het om te zetten naar positieve gedachten. 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord