Praktische informatie over operaties

Heb je een operatie op de planning staan? Dan komt er veel op je af. Misschien vraag je je af wat je te wachten staat. En wat je moet regelen voor én na je ingreep. Dat snappen we. Een goede voorbereiding geeft je een gerust gevoel. We hebben handige informatie over operaties voor jou op een rij gezet.

Ik wil praktische zaken regelen
We hebben alle informatie rondom operaties voor jou op een rij gezet. Bijvoorbeeld over vergoedingen voor ziekenhuiszorg, persoonlijk zorgadvies en actuele wachttijden.
Ik wil informatie over operaties
Thuisarts geeft jou handige informatie over zorg voor én na de operatie. Bijvoorbeeld over het gesprek in de voorbereiding met de arts. En hoe de zorg rondom een ingreep is geregeld.

5 tips voor een goede voorbereiding op je operatie

Met een goede voorbereiding sta je sterk aan het begin van een operatie. En kun je weer sneller doen wat jij het liefst doet.

Wij helpen je met 5 handige tips. Bijvoorbeeld: zorg dat je goed en voldoende eet. Dat hoef je niet alleen te doen. Onze partner The Right Meal werkt samen met jou aan een passend eetpatroon.


Informatie over onze vergoedingen


Voedingsadvies

Voor je operatie is het belangrijk dat je goed eet. Een passend eetpatroon zorgt ook voor een beter herstel. Ben je verzekerd bij ons? Bekijk dan of je een vergoeding hebt voor voedingsadvies of dieetadvies.

Beweegzorg

Fit de operatie ingaan heeft veel voordelen. Je hebt minder kans op complicaties én je herstelt beter. Ben je verzekerd bij ons? Bekijk dan of je vergoeding hebt voor bijvoorbeeld fysiotherapie of oefentherapie.

Andere vergoedingen

Heb je meer ondersteuning nodig voor de operatie? Bekijk welke vergoedingen wij jou mogelijk bieden vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering. Selecteer daarbij jouw verzekering.

Samen voor een gezonder Nederland

Gezonder leven. Superbelangrijk. En soms best lastig. Dat snappen we bij VGZ. Daarom zetten we ons in om Nederland gezonder te maken. En werken we samen met Albert Heijn en The Right Meal.

We helpen jou om goed voorbereid de operatie in te gaan, zodat jij deze goed doorkomt en zodat jij sneller herstelt van de ingreep. Dat doen we door jou goede informatie, tips en oplossingen te bieden om gezonder te eten, meer te bewegen en beter te ontspannen. Want jou helpen gezonder te leven, dat staat bij ons voorop.