Werken en ouderschap

Met hulp van VGZ en de digitale workshop van Mirro e-Health

Ouders die werken houden veel ballen in de lucht. Veel ouders zijn bovendien ook geneigd het anderen naar de zin te maken. Collega's op het werk, de partner en de kinderen. Overbelasting ligt op de loer.

Digitale workshop voor werkende ouders

Als u het allemaal goed wilt doen en iedereen blij wilt maken, gaat dat wel eens ten koste van uzelf. Wilt u balans vinden tussen het ouderschap, uw werk en andere activiteiten? De digitale workshop van Mirro kan u daarbij helpen. Hiermee gaat u zelfstandig en anoniem aan de slag.

  • Tips en oefeningen om de balans te vinden tussen zorgen voor de ander en uw eigen leven
  • Leer uw ideaalbeeld van een 'goede ouder' opzij leggen en ben tevreden met wat u wél doet
  • Wij ontvangen geen data over u van externe partners, ook delen we niets met uw werkgever én gebruiken we de data niet voor uw zorgverzekering

Direct aan de slag

Vul uw gegevens in. Op de volgende pagina staat een link waarmee u naar Mirro gaat. Hier maakt u een account aan en gaat u aan de slag met de workshop.


Nog niet overtuigd? Lees verder!

De inhoud van deze digitale workshop is ontwikkeld door Lidian Schalen van GGZ Drenthe met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptance en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

De volgende onderwerpen worden behandeld:
  • Aandacht voor uzelf: goed voor uzelf zorgen is een voorwaarde om de zorg voor anderen vol te kunnen houden.
  • Stress & ik: wat gebeurt er bij u als u gestrest raakt? En laat u het weten als u hulp nodig heeft?
  • Opladen: Goed voor uzelf zorgen is een voorwaarde om voor uzelf en uw kinderen prettiger in de omgang te zijn.
  • Acceptatie: Sommige dingen zijn niet te veranderen. Dan is het handiger om te kijken hoe u hiermee wilt omgaan in plaats van u ertegen te verzetten.