Snelle gratis check

van plekken op de huid

SkinVision app

Heeft u een plekje op uw huid dat u niet vertrouwd? Met de SkinVision
app weet u binnen 30 seconden of het verdacht is of niet. 

Let op: er kunnen maximaal 10.000 VGZ-verzekerden gratis gebruikmaken van de app, omdat we eerst de (anonieme) gebruikerservaring willen weten. Daarna kijken we of er nog meer VGZ-verzekerden gebruik kunnen maken van de app. 

Nog meer slimme zorg ideeën

De SkinVision app is een innovatief idee om de zorg nog beter te maken. En er zijn nog meer van dit soort ideeën van zorgverleners.

Maak een foto met de SkinVision app

 SkinVision is een medische app voor het controleren van plekken op uw huid. Met de app gaat u na of uw huidplekje meer onderzoek nodig heeft of onschuldig is. Het werkt eenvoudig:

 • U maakt een foto van de plek
 • U weet binnen 30 seconden of er een verhoogd risico is
 • U kunt foto’s opslaan om veranderingen bij te houden
 • U kunt een rapport met foto’s maken en delen met uw dokter
 • U krijgt advies over eventuele vervolgstappenGoed voor u. Goed voor uw huisarts

Met Skin Vision weet u meteen of uw huidplekje verdacht is. U weet of uw ongerustheid terecht was of niet. Dat is prettig voor u. In de meeste gevallen wordt een bezoekje aan de huisarts voorkomen. En dat zorgt voor minder drukte bij de huisarts. Zo zorgen we dat de zorg in Nederland goed blijft.

Hier kunt u de app downloaden

De SkinVision app helpt u snel en makkelijk. Download de app op uw telefoon en maak een account aan. Daarna zorgt u dat u de app gratis kunt gebruiken. Dat doet u zo: 

 • Voer uw BSN of  VGZ-relatienummer in
 • Klik op 'koppel mijn account

U krijgt de bevestiging dat het is gelukt en maakt kosteloos gebruik van de app tot en met 31 december 2021. Daarna loopt het abonnement automatisch af.

Ook goed om te weten

 • U kunt geen selfie maken in deze app. Is uw huidplekje lastig te fotograferen? Vraag dan om hulp bij het maken van de foto.
 • De app werkt op de meeste Android smartphones en op de Iphone 6 en hoger
 • Bent u verzekerd bij VGZ? Dan gebruikt u de SkinVision app gratis
 • Download de app en gebruik hem tot en met 31 december 2021 gratis. Daarna loopt het abonnement automatisch af.

Meer informatie over Skin Vision

 • Waarom biedt VGZ SkinVision aan?

  Bij VGZ willen we de zorg nog beter en toegankelijker maken. Ook voor de toekomst. Digitale oplossingen zoals de SkinVision app helpen daarbij.

  Het aanbieden van SkinVision door VGZ vormt een onderdeel binnen het project “digitale triage” waarin VGZ en SkinVision gezamenlijk willen leren wat voor een effect de app heeft. Denk hierbij aan de hoeveelheid de app gebruikt wordt, en wat voor gevolgen dit heeft voor het zorggebruik. Maakt u geen zorgen: uw medische gegevens worden niet gedeeld met VGZ.

 • Hoe activeer ik de SkinVision app?

  Download de SkinVision app in de App store of Google play en maak uw SkinVision account aan. Na het verifiëren van uw e-mailadres kunt u aangeven dat u SkinVision via uw zorgverzekering wilt gebruiken. Voer uw BSN- of VGZ-klantnummer in en klik op ‘Koppel mijn account’. U ontvangt een bevestiging dat het is gelukt en kunt nu direct kosteloos gebruikmaken van de app.
 • Wat gebeurt er met mijn (medische)data?

  Maakt u zicht geen zorgen. Het SkinVision team past uitgebreide technieken toe voor de veiligheid van de app en de achterliggende systemen. In beveiligingstermen zijn zij ISO en NEN 7510 gecertificeerd voor informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement. Dit zijn dè standaarden voor informatiebeveiliging die helpen de beveiliging van medische data en de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens te garanderen.

  Uw persoonlijke SkinVision gegevens worden niet gedeeld met VGZ
  Alleen als dat strikt noodzakelijk is voor een declaratie. SkinVision is verplicht de door haar verstrekte doktersadviezen 15 jaar na afloop van het kalenderjaar te bewaren. Daarna wordt alle informatie in lijn met de wetgeving geanonimiseerd.

 • Wat is de nauwkeurigheid en het wetenschappelijke bewijs van SkinVision

  Het meeste recent uitgevoerde onderzoek met het Erasmus MC heeft aangetoond dat SkinVision nauwkeurig is in het detecteren van huidkanker met een sensitiviteit van 95% en specificiteit van 78%.

  Samen met onderzoekers van het Erasmus MC voeren we een nieuw onderzoek uit om de huidige nauwkeurigheid te bepalen.

  Meer informatie over klinische studies kunt u hier vinden.

  Wilt u meer lezen over SkinVision’s technologie? Kijk dan in de blog en in de veelgestelde vragen.

 • Het lukt mij niet om mij aan te melden

  Omdat we de app aan het testen zijn is er maar plek voor 10.000 VGZ-verzekerden. Lukt het niet om uw BSN-nummer in te vullen? Dan is de limiet van 10.000 al bereikt.