Uw eigen persoonlijke gezondheidsomgeving

beeldbellen
Al uw medische gegevens
op 1 plek

Uw medische gegevens wilt u natuurlijk zelf in kunnen zien. Maar vaak zitten ze in de verschillende systemen van zorgverleners. In een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) bewaart u zélf uw medische gegevens. Het is een soort digitaal kastje met uw medische geschiedenis.

Een PGO geeft u de vrijheid om uw eigen gegevens te bekijken, delen én beschermen. Waar en wanneer u dat wilt. Een slimme, gratis oplossing waarmee u meer grip op uw gezondheid en zorg heeft. 

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?

In de video-animatie vertelt Lucas wat een PGO is. En waarom deze handig is.

Voor wie is een PGO?

Een PGO geeft iedereen meer grip op zorg en gezondheid. Maar voor sommige mensen is het extra handig. U vindt hieronder 3 voorbeelden.

U heeft veel zorgverleners

Zorgverleners bewaren uw gegevens in hun eigen systemen. Die kunt u niet altijd bekijken. Met een PGO kunt u dat wel. En kunt u uw zorgverlener laten zien welke zorg u bij een andere zorgverlener krijgt.

U heeft veel medicijnen

Het is fijn als u een overzicht heeft van al uw medicijnen. Bijvoorbeeld als een arts ernaar vraagt. U heeft  altijd uw medicijnenoverzicht bij u. In uw eigen PGO.

Iemand zorgt voor u

Uw partner, familielid of iemand anders zorgt voor u. U geeft uw mantelzorger via uw PGO inzicht in uw zorg, medicijnen en afspraken. Handig toch?
scroll naar beneden

Zo start u met een PGO

Hier ziet u in een oogopslag hoe u zelf aan de slag kunt met een PGO.

 1. Kies een PGO en maak een account

  Er zijn veel verschillende PGO's met verschillende mogelijkheden. Kies een PGO, maak een account en kies uw eigen inlogcode.  

 2. Zet uw gegevens in uw PGO

  Via een veilige verbinding zet u de gegevens van uw zorgverleners in uw eigen PGO. Steeds meer zorgverleners delen hun gegevens via de beveiligde verbinding van MedMij. 

 Veelgestelde vragen

 • Is een PGO altijd gratis?

  Ja, de PGO is gratis. Ook het online ophalen van medische gegevens is gratis. De aanbieder kan voor extra functies een (klein) bedrag vragen. Bijvoorbeeld voor een medicijnwekker. Of voedingsadvies. Dit staat altijd aangegeven.
 • Is een PGO veilig?

  Ja, een PGO is veilig. U haalt uw medische gegevens binnen via een veilige verbinding. Let daarop op het label MedMij. Als u dat ziet, weet u zeker dat u met een veilige verbinding werkt.

 • Wat is het verschil tussen een PGO en een patiëntenportaal?

     PGO  Patiëntenportaal
  Is van:  U  Zorgverlener of -organisatie
   U heeft meerdere zorgverleners. U heeft:  1 PGO  Meerder portalen
  Wie bepaalt wat erin staat:  U   Zorgverlener of -organisatie 
   Wie bepaalt wat te delen:  U  Zorgverlener of -organisatie 

 • Waar kan ik terecht met vragen?