Omgaan met het nieuwe werken

Werkt het nieuwe werken vaak niet voor jou? Ga aan de slag met tips en oefeningen over tijd indelen en grenzen bewaken.

Online zelfhulp bij het nieuwe werken

Heb je moeite met het nieuwe (tijd- en plaatsongebonden) werken? Het nieuwe werken maakt je meer verantwoordelijk voor hoe je zelf je werk indeelt. Dit geeft meer vrijheid, maar het betekent bijvoorbeeld ook dat je zelf moet waken voor overbelasting. Het nieuwe werken doet dus een groot beroep op vaardigheden als veerkracht, zelfstandigheid en grenzen stellen. Met de online zelfhulpmodule van Mirro kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met deze vaardigheden. Zo verklein je de werkbelasting en vergroot je het werkplezier.

De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence and Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

 

Wat kunt u precies verwachten?

Met deze onderwerpen ga je aan de slag:

  • Ik en het nieuwe werken: het nieuwe werken stelt andere eisen aan medewerkers. Of je dit lastig vindt, is voor een deel afhankelijk van jouw karakter. Van welke aspecten zie je de voordelen?
  • Spanningen afbouwen: door het nieuwe werken kun je geneigd zijn extra je best te doen waardoor inspanning leidt tot overbelasting. Het is extra belangrijk dat je vriendelijk en redelijk met jezelf omgaat.
  • Energiebronnen opbouwen: energie opdoen kan zowel binnen als buiten je werk. Een leefstijl met voldoende ontspanning, beweging en gezonde voeding geeft extra kracht.
  • Hulp vragen en doorzetten: vraag hulp wanneer dat nodig is. De zelfstandigheid die het nieuwe werken van je vraagt, betekent niet dat je het altijd alleen moet doen.

Direct aan de slag

  • Maak een Mirro account of log met uw huidige account in.
  • Gebruik vouchercode 2051516olh1q.
  • Ga aan de slag met de online zelfhulpmodule van Mirro. Veel succes!

Tot 31-12-2019 kunt u via VGZ gratis van deze service gebruikmaken.  
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord